50 YILLIK EVLİ ÖZMEN ÇİFTİ AİLE OKULU’NDA SERTİFİKA ALDI
 Kocaeli’de onbinlerce vatandaşa meslek ve sanat eğitimi veren KO-MEK sosyal projelerle de önemli hizmetlere imza atmaya devam ediyor. Toplam 5 hafta devam eden ve farklı kurs merkezlerinden kursiyerlerin katıldığı Aile Okulu’nun 5. ve son hafta programında konuk Kocaeli merkez vaizlerinden Uzman Vaiz Servet Yalçın oldu. Yalçın konuşmasında, “Ailede bireylerin karşılıklı hak ve sorumlulukları” konusunu işledi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

Fuar içi Leyla Atakan Kültür Merkezi Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen sabah oturumunun finaline Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Bahadır Bedir, KO-MEK genel Koordinatörü Lokman Ceyhan ve KO-MEK birim müdürlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

 

OKUMUŞ: BİREYİN GELİŞİMİ AİLEDEN BAŞLAR

İlk oturumda sadece kadınlara konuşan uzman vaiz Yalçın, karşıt cins teriminin yanlış olduğunu ifade ederek, karşıt cins diyenlerin hayatı erkek ve kadınların çatışması üzerine oturtanların olduğunu, İslam dininde böyle bir şey olmadığını, tam tersine erkek ve kadın arasında çatışma değil hayatı birlikte paylaşma olduğunu belirtti. Final programında konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş, KO-MEK’in verdiği eğitimlerle kursiyerleri daha bilinçli hale gelmesi için çalışmalar yapmakta olduğunu ifade ederek, “Biz bunu yeterli görmedik daha bilinçli ve bilgili hale getirmek için aile okulu projesini hayata geçirdik. Yollar, köprüler, hanlar, hamamlar yapabilirsiniz, ama insanları ihmal ederseniz ruhsuz şuursuz bir şehir ortaya getirmiş olursunuz” dedi. Ailenin önemli olduğunu ifade eden Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş, “Çocuğun gelişimi aileden başlar, eğer aile içindeki gelişim doğru verilmemişse hayatının geri kalan kısmı sağlıklı bir şekilde olmaz” dedi. Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş’un konuşmasının ardından aile okulundan mezun olan kursiyerlere sertifika verildi.

 

ÖZAK: AİLELER TOPLUMUN MİHENK TAŞIDIR

 

Daha sonra Kocaeli Valiliği Uluslararası Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda evli çiftlerin katıldığı programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak ise “Ailenin toplumun mihenk taşı olduğunu değerli hocalarımız bize gösterdiler. Aile ne kadar yükseltilirse değerlerimiz de o kadar yükselir’’ dedi. Başkan Vekili Özak, son olarak ise KO-MEK’in gerçek bir halk üniversitesi olduğunu ifade ederek, ‘’Bu vesileyle bütün çiftleri tebrik ediyorum’’ dedi. Konuşmaların ardından Başkan Vekili Özak kursiyerlere sertifikalarını verdi.

 

50 YILLIK EVLİ ÇİFT AİLE OKULUNDA

KO-MEK’e teşekkür ederek sözlerine başlayan aile okulunun en yaşlı çifti olan Lütfü-Muazzez Özmen çifti, aile eğitiminin herkese gerekli olduğunu ifade edip, ‘’50 yıllık evliliğimizde hiçbir sorun olmadığı halde eşimle katılmayı düşündük’’ dedi. Muazzez Özmen, ‘’8 yıldır KO-MEK’e devam ediyorum. Aile eğitimi günümüzde herkese gerekli. Bizim zamanımızda geçim zor değildi, çünkü bizim birbirimizden beklentimiz çok yoktu. Şimdiki gençlerin çok beklentisi var’’ dedi. Başka bir aile okulu katılımcısı Rauf Kadıoğlu ise ‘’KO-MEK bizlere çok güzel fırsatlar sunuyor. Burada eksiklerimizi ve yanlışlarımızı görme fırsatı bulduk’’ ifadesini kullandı. Şirin Kadıoğlu ise konuşmasında, “Aile eğitimine eşimle katılmak istedik. Önce kendimizi geliştirirsek, sonra çocuklarımızı yetiştireceğimizi düşünüyorum. Gelen bütün konuşmacılar bize aslında olması gerekenlerin neler olması gerektiğini gösterdi” şeklinde konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817