500 ÜNİVERSİTELİ AK PARTİLİ OLDU
 AK Parti İl Başkanlığı’nın Kocaeli Üniversitesi’nde ki oluşumu olan ÜNİAK tarafından üye katılım programı gerçekleştirildi. Kocaeli Üniversitesi’nde eğitim gören 500 yeni genç üye adına temsilen üye katılım programı gerçekleştirildi. Üniversitelilerin oluşturduğu katılım programına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, ÜNİAK Kocaeli Başkanı Uğur Polat ve çok sayıda genç üniversiteli katıldı.

 

“ÜNİVERSİTEMİZDE TEŞKİLATLANMAMIZI YAPTIK”

 

Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Salonunda yapılan üye katılım programının açılış konuşmasın da ÜNİAK Kocaeli Başkanı Uğur Polat, “AK Üniversiteliler bu kentte çok mücadele etti. Mücadelemizin sonucunda Üniversitemizde teşkilatlanma çalışmalarını yaptık” derken, Başörtülü annelerin çocuklarının yemin törenine girebildiği ve genç kız kardeşlerimizin üniversitelere özgürce eğitim aldığını belirten İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman’da, “7 Haziran seçimleri sadece Türkiye’nin değil ümmetin seçimleridir. Tüm gayretimizle çalışıyoruz. AK Parti sadece bir siyasi parti adı değil, dik duruşun, inanışın ve bir davanın partisidir. Sizlerde bu davanın artık neferlerisiniz” şeklinde konuştu.

 

“ZORLUKLARI VE PROBLEMLERİ AŞAN GENÇLİK OLUN”

 

Üniversiteli gençlerle bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Üniversite gençliğimiz zorlukları ve problemleri aşan bir gençlik olmalıdır. Eğitim hayatınızda saha tecrübesini çok ama çok önemseyin. Bilgiyi pratikleştiren okuduğunu hayata yansıtan, teorik bilginizi cesaretle hayata yansıtan gençlik olmalısınız. Sizleri görünce ülkem adına heyecan ve umut dolu oluyorum. Sadece kendimizden sorumlu asla ama asla değiliz. Güçlü bir medeniyetin üyeleri olduğunuzu hep hatırlayın. Son 12 yılda ekonomi, sağlık, eğitim ve diğer alanında şehirlerimiz ve ülkemiz gelişti” dedi.

 

 

 

“POLİTİKANIN EN BÜYÜK HASTALIĞI KISKANÇLIKTIR”

 

Siyasetin zorlukları ve bu yollarda karşılaşabilecekleri engelleri Üniversiteli gençlere anlatan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Politikanın en büyük hastalığı kıskançlıktır. Bu haslete kesinlikle kapılmayacaksınız. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Atılan iftiralar, söylenen yalanlara dikkat edeceksiniz.  Hükümetimize dönük iftiraların atıldığı şu zaman diliminde, yapılan icraatları görüyorsunuz. Bu kadar proje ve hizmet, iddia edilen hırsızlığın olduğu yerde olur mu? Bu mümkün değildir. Zaten halkımız da buna inanmıyor. Çamur at izi kalsın anlayışla politika yapılmaz” diye konuştu.

 

“ŞANSIZLIĞIMIZ KALİTELİ MUHALEFETİN OLMAMASI”

 

Türkiye’de kaliteli muhalefetin yapılmadığının da altını çizen Başkan Karaosmanoğlu, “Ülkemizin en büyük şansızlığı maalesef etkili ve kaliteli muhalefetin olmayışıdır. Hepsinin ortak sözleri çizdiği tablo karamsarlıktır. Hizmetlerimizi görmek isteyen insanımız zaten yapılanları yaşayarak hissediyor. Halkımız gerektiği zamanda bizlere destek olmaktadır. Sevgili gençler siyaset hizmetle olur. Bizim imanımız insanlara faydalı olmaktır” hatırlatmasını yaptı.

 

“SİYASET ERDEM VE AHLAK ÜZERİNE YAPILMALIDIR”

 

AK Parti’de siyasetin erdem ve ahlak üzerine yapıldığını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Gençler, siyaseti ahlak zemininde yapacağız. Doğru söz söyleyeceğiz. Hak ve adaletten kesinlikle ayrılmayacağız. Siyasetin etik değerleri üzerinde iman ve ahlak anlayışından asla ayrılmayacağız. AK Parti en iyi siyaset okuludur. Bizim siyasetteki Başöğretmenimiz Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Görüyorsunuz ki iktidara gelmek zordur, ancak iktidarda kalmak daha zordur” dedi.

 

“GENÇLERİMİZ GEÇMİŞTE ÇOK YIPRATILDI”

 

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’da üniversiteli gençlere olan konuşmasında, “AK Parti olarak gençlere kurulduğumuz ilk günden itibaren önem verdik. Bu ülkede geçmişte 70 ve 80’li yıllarda gençlerimiz çok yıprandı. Bu davaya inanmış gençler olarak siyaset alanına girdik. Gençlerin siyaset yapması ve özümsemesi için mücadele ettik. Gençlerimizin siyasete ilgi duymasını istiyorum. Sizler bu ülkenin geleceği için kafa yoracaksınız. Bizler şunu biliyoruz ki Ustalığın Şiarındandır gençlere siyasette yer vermektir” ifadelerini kullandı. Konuşmaların sonra AK Partiye üye olan üniversiteli gençlere rozetleri takıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817