52 ÜLKEDEN 195 SPORCU
 Satrançta birinciler Rusya ve Çin’den

 

Dünya Gençler Satranç Şampiyonası'nın ödül töreni TheNess Otel’de gerçekleşti. 52 ülkeden 195 sporcunun katıldığı şampiyonada bayan kategorisinde Rusya, erkek kategorisinde de Çin birinci oldu. Yu Yangyi ve Alexandra Goryachkina birincilik kürsüsüne çıkarken ikinci GM Alexander Ipatov, üçüncü ise Santosh Gujrathi Vidit oldu. Kızlar kategorisinde ikinciliği Zhansaya Abdulmalik, üçüncülüğü ise Alina Kashlinskaya elde etti.

 

TÖRENE KASPAROV DA KATILDI

Törene ünlü satranççı Garry Kasparov, Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız, FIDE Asbaşkanı Ali Nihat Yazıcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve satranççılar katıldı. Açılışta söz alan Garry Kasparov, büyük organizasyonların başarıyla tamamlanmasının sporcuların gerçek güçlerini göstermelerinde çok kritik bir önem taşıdığını ifade etti.  

 

TÜRKİYE’NİN SATRANÇTA GELDİĞİ NOKTA ETKİLEYİCİ

Kasparov, “Türkiye'de satrancın geldiği noktaya baktığımda oldukça etkilendiğimi belirtmek isterim. Burada başarılı sonuçlara imza atan tüm sporcuları tekrar tebrik ediyorum. Gelecekte katılacağınız şampiyonalarda sizlere bol şans diliyor, dünya satrancına çok değerli katkılar sağlamaya devam edecek olan ve bu organizasyonu gerçekleştiren Türkiye Satranç Federasyonu'na iyi dileklerimi iletiyorum. Bu yarışmada en son 33 yıl önce, 1980 yılında Dortmund'da gerçekleşen Dünya Gençler Şampiyonası'nda şampiyon olduğumda yer almıştım. Ben dünya gençler şampiyonu olduğumda şampiyonayı 10,5 puan ile tamamlamıştım. Ipatov'un burada aynı puan ile ikinci olması gerçekten şaşırtıcı” dedi.

 

DOSTLUK VE SEVGİYİ GÜÇLENDİRİR

Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün ise konuşmasında şunları söyledi: "Ülkelerinin en iyi satranc sporcuları burada 15 gün boyunca çetin mücadeler verdiler. Öncelikle onları göstermiş oldukları kayda değer performanslarından ötürü kutluyorum. Böylesi sportif karşılaşmaların ülkeler arasındaki dostluk ve sevgi bağlarını güçlendirdiğine inanıyor tüm sporculara başarılar diliyorum."

 

36 BİN 500 SATRANÇ TAKIMI DAĞITILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak da konuşmasına Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'nun selamını ileterek başladı. “Kocaeli satranca verdiği önem ile ve lisanslı sporcu sayısı ile böylesi önemli bir şampiyonaya ev sahipliği yapmayı hak eden en uygun şehir olma özelliği taşımaktadır” diyen Başkan Vekili Özak, Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak çalışma olan "Çocuklar için doğru hamlede buluşalım" projesiyle ilköğretim birinci sınıf öğrencilerine 36.500 satranç takımı armağan ederek satranca verdikleri değeri gösterdiklerini söyledi.

 

52 ÜLKEDEN 195 SPORCU

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay konuşmasında şunları kaydetti: "Dünya Gençler Şampiyonasını 52 ülkeden 195 sporcunun katılımıyla başarıyla tamamladık. Üçüncü kez ev sahipliği yaptığımız bu elit şampiyonanın başka bir şehre taşınma aşamasında her şeyin eksiksiz olması için büyük bir fedakarlıkla çalışan ekibime bir kez daha teşekkür ediyorum. Aynı şekilde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sürecin başlangıcından sonuna dek tüm ekibiyle yanımızda olarak şampiyonayı her şeyiyle üst düzey bir şekilde tamamlamamızda çok büyük rol oynadı. İki hafta boyunca burada sportmence yarışan, 13 turluk uzun maratonun ardından başarılı sonuçlara imza atan tüm sporcuları tebrik ediyorum”

 

HER ÜÇ SPORCUDAN BİRİ SATRAÇÇI

Kocaeli’in satrançtaki önemine değinerek konuşmasına başlayan Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) Asbaşkanı Ali Nihat Yazıcı şu an TSF'nin 327 bin'den fazla üyesi bulunduğunu ve diğer tüm spor federasyonları arasında ilk sırayı aldığını vurguladı. Yazıcı, “Kocaeli ilimizde 40 bin’den fazla lisanslı satranç oyuncusu bulunuyor. Bu ilimizdeki toplam sporcu sayısı 120 bin'dir. Bu da her üç sporcudan birisinin satranç oyuncusu olduğu anlamına geliyor. Bu bir tesadüf değil. Bunların tümü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün destekleriyle gerçekleşmiştir” şeklinde konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817