banner2779
banner2752
banner2750

53. GRUP İTFAİYECİLER SERTİFİKALARINI ALDI
Türkiye Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile gerçekleştirilen eğitim programı çerçevesinde 53. Grup Temel İtfaiyeci Eğitim programını tamamlayan itfaiyecilere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Düzenlenen sertifika törenine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, İtfaiye Daire Başkanlığı Şube Müdürleri ve sertifika alan itfaiyeciler katıldı.

 

20 İTFAİYECİ SERTİFİKA ALDI

3 hafta süren 53. Grup Temel İtfaiyeci Eğitim Programını tamamlayan 20 itfaiyeciye sertifika verildi. Sertifika alan itfaiyecilerden 16’sı Kuzey Kıbrıs, 3’ü Yalova, 3’ü de Kars itfaiyesinden. 74 il 302 ilçe ve 11 ülkeden toplam 1435 itfaiyeci Türkiye Belediyeler Birliği öncülüğünde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi tarafından eğitiliyor. Sertifika alan itfaiyecilere, Kocaeli İtfaiye Eğitim Merkezi’nde teorik ve uygulamalı yangın, deprem, trafik kazalarına müdahale, yüksekten ve alçaktan kurtarma operasyonları, tehlikeli kimyasallara müdahale teknikleri, kapalı ve dumanlı ortamlarda hareket tarzı konularında eğitim verildi. Eğitim programı sonunda kursiyerlerin her birine Türkiye Belediyeler Birliği tarafından tam takım itfaiyeci kişisel korunma ekipmanı hediye edildi.

 

BİLGİ PAYLAŞILDIĞINDA ANLAM KAZANIR

Sertifika alan itfaiyeciler adına grup adına konuşma yapan Kuzey Kıbrıslı itfaiyeci Ali Kazma, “Bilgi paylaşıldığı zaman anlam kazanır. Eğitmenlerimize bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaştıkları için teşekkür ediyorum. 3 haftalık eğitim mesleki açıdan bizlere çok faydalı oldu. Türkiye Belediyeler Birliği’ne ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne misafirperverlikleri dolayısıyla teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

İTFAİYECİLER KARDEŞTİR

İtfaiyecilerin hepsinin kardeş olduğunun altını çizen İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, ‘’Ülkemizin ve dünyanın her yerinden burada eğitim almış 1435 kardeşimiz var. Sizlerde Kocaeli’de kardeşleriniz olduğunu unutmayın’’ diyerek sertifikalarını verdiği itfaiyecilere meslek hayatlarında başarılar diledi. Kuzey Kıbrıslı itfaiyeciler İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara’ya Kuzey Kıbrıs Karpaz bölgesinden yöresel bir servis tepsisi hediye etti. Sertifika alan itfaiyecilerle hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından itfaiyeciler memleketlerine uğurlandı.

 

ÖZVERİLİ ÇALIŞMA

Sertifika töreninde konuşma yapan İtfaiye Eğitim ve Önleme Şube Müdürü Salih Palaz, “Bir araya gelmemize olanak sağlayan Türkiye Belediyeler Birliği’ne teşekkür ediyorum. Eğitim süresince gerek eğitmen arkadaşlar, gerekse Büyükşehir Belediyesi idarecilerimiz özveride bulunuyoruz. Sizlerin meslek hayatınızda göstereceğiniz başarılar bizlerin bu özverisinin karşılığı olacak” şeklinde konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751