5.3 MİLYON LİRAMIZI GERİ VERİN
 Ramazan Bayramı'nı içine alan 4 gün tatil süresince tüketilen 207.8 milyon litre için 850 milyon 474 bin lira harcandı. Dolar ve petroldeki  düşüşlerini pompaya yansıtmakta nazlanan akaryakıt firmaları, tatilin bitimiyle birlikte 12 kuruş indirim yaptı. 

HESABI YAPTIK 
Ama firmalar, bayram süresince tatilciden kazanacağını kazandı. Söz konusu indirim tatil öncesi yapılmış olsaydı, tüketici bayram boyunca benzine 5.3 milyon lira daha az ödeyecekti. TAKVİM, bu tabloyu dün sayfalarında gözler önüne serdi. Vatandaş, bu paranın telafi edilmesi için benzine çok daha fazla indirim yapılmasını istedi. Gazetemizi arayan tüketiciler; "Benzin fiyatları zaten yüksek, bir de fırsatçı akaryakıtçılar belimizi iyice büküyor", "Petroldeki fiyat düşüşlerini anında pompaya yansıtan firmalar, iş indirime gelince kırk dereden su getiriyor", "Fazla ödediğimiz paraları geri vermek için yeni indirim yapsınlar. Zaten şartlara göre yapmak zorundalar" dediler. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) verilerine göre de, bayram süresince 163.5 milyon litre motorin, 44.3 milyon litre benzin tüketildi. Bayramda vatandaşın cebinden benzin için 212.7 milyon liraçıktı.

BAYRAMDA YOLLARA DÜŞTÜK
RAMAZAN Bayramı dolayısıyla Türkiye genelinde 6 milyondan fazla kişi, otobüs, uçak ve trenle seyahat etti. 5 milyon kişi otobüs, 700 bin kişi uçak, 300 bin kişi de tren yolculuğunu seçti. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mehmet ErdoğanRamazan Bayramı'nda 100 binin üzerinde otobüs seferi düzenlendiğini, 400 milyon liralık bilet satıldığını açıkladı. THY'nin yolcu sayısı 220 bin 965 oldu. Yüksek hızlı trenler (YHT) bayram tatilinde 67 bin 453 yolcu taşıdı.

kaynak: takvim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817