banner2779
banner2752
banner2750

7 YILIN EN BÜYÜK DEĞER KAZANCI TL'DE BÜYÜK YÜKSELİŞ
  karşısında  yüzde 3,2 değer kazandı ve kur 2,82 seviyelerine geldi. Böylelikle Türk Lirası son 7 yıl içindeki en kazancını kaydetti.


Societe Generale stratejisti Roxana Hulea, bu sonuçların beklenmemesine rağmen, Türkiye'deki kısa vadeli ekonomik ve varlık dinamikleri açısından en iyi sonuç olabileceğine dikkat çekti. Hulea hızlı şekilde kurulacak istikrarlı bir hükümetin Türk Lirası'nın özellikle Güney Afrika randı gibi benzer nitelikteki para birimlerine karşı daha iyi performans göstermesine neden olabileceğini belirtti.

Societe Generale seçim sonrası ilk gün yaptığı değerlendirmede Türk Lirası'nın yüzde 3,6 daha değer kazanacağını ve dolar kurunun 2,72 seviyesine geleceğini öngördü.

Anadolubank ise kurun 2,60-2,65 seviyelerine kadar gelebileceğini tahmin etti. Gelişmekte olan piyasalarla ilgili araştırmalar yapan Ecstrat Ltd ise hisselerin dolar bazında yüzde 15 değerleneceği görüşünde.

Seçimde ortaya çıkan sonuçlar başkanlık sistemine geçişe olanak sağlayacak yeni anayasa tartışmalarının tekrar gündeme gelmesine de yol açabilir. Toronto Dominion Bank gelişmekte olan piyasalar direktörü Cristian Maggio'ya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ve onu destekleyenler aynı zamanda Merkez Bankası'na enflasyon hedeflerinin yakalanamamasına rağmen faiz indirimi konusunda baskı yapabilirler.

Citigroup stratejisti Luis Costa da yeni anayasa yazım sürecinin ve iktidarın Erdoğan'ın elinde toplanacağı büyük değişimlerin yüksek ihtimal olduğuna vurgu yaptı. Costa, "Erdoğan burada durmayacaktır. Bu durum piyasaya meydan okuyan önemli politik kararlara kapı açıyor" dedi.

kaynak: takvim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751