750 BİN KİŞİYE CEPTEN İŞ FIRSATI
 BU yılın ilk yarısında 510 bin kişiyi işe yerleştiren Türkiye İş Kurumu (), bir ilke daha imza attı. İş arayan gençler akıllı lardan kendilerine en yakın açık işi görüp,da bulunabiliyor. İş arayanlar, yeni  ile harita üzerinden en yakın iş ilanını tıklayıp bütün ayrıntıları öğrenip, kendilerine uygun olanı seçebiliyor. Böylece bu yılın ilk 6 ayında gelen 750 bin açık iş talebinin doldurulması da mümkün olacak. 

KOLAY BAŞVURU
İŞKUR'un başlattığı yeni uygulama ile iş arayanlar, İŞKUR haritası üzerinden en yakın iş ilanlarını mobil cihaz üzerinden bulabiliyor. Kurum'un faaliyetleri 'esube. iskur.gov.tr' adresinde, tüm tarayıcılar ve tüm cihazlardan erişilebilir şekilde programlandı. Akıllı telefondan, tabletten, bilgisayardan kayıt yapılarak iş arandığı gibi, başvuru da yapılabiliyor. İŞKUR; belediyeler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile kaymakamlıklardaki yaklaşık 4 bin noktada hizmet veriyor. İş arayanlar, 
, tablet ve bilgisayardan Kurum'a kaydolabiliyor. Öte yandan İŞKUR, denizcilik alanında iş arayanları ve onları istihdam edecek işverenleri buluşturmak için limanlara da hizmet noktaları kurdu. Bu noktalarda gençlere eğitim de veriliyor. 

GENÇLERE DANIŞMANLIK HİZMETİ
İŞKUR, meslek seçimi, kariyer planı yapan gençlere de desteğini sürdürüyor. Okullarda düzenlenecek meslek tanıtım günlerinde öğrencilere danışmanlık hizmeti verilecek. Ayrıca, meslek seçimi aşamasındaki öğrenciler için 1 milyona yakın "Meslek Seçimine Destek Dergisi" dağıtacak.

kaynak: takvim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817