90 BİN 550 ÖĞRENCİ TRAFİK GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ ALDI
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2009 yılından itibaren ilköğretim okulu öğrencilerine trafik güvenliği eğitimi veriyor. Trafikte saygılı,  bilinçli yaya, yolcu ve sürücüler yetiştirilmesinin amaçlandığı eğitimlerden bu güne kadar 90 bin 550 öğrenci yararlandı.  

 

12 İLÇEDE SÜRÜYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü, öğrencilerin trafik bilincini oluşturmak amacı ile eğitimlerini kent genelinde sürdürüyor. Bu kapsamda 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 12 ilçede yaklaşık 24 bin 800 öğrenciye trafik güvenliği eğitimi verildi. Eğitimler özel olarak hazırlanmış 2 adet trafik eğitimi otobüsü ile gerçekleştirildi.

 

ÖZEL TRAFİK EĞİTİMİ OTOBÜSLERİ İLE

Öğrencilere trafik eğitim otobüsünün içinde, trafik işaret levhalarının anlamları, kaldırımlarda yürüyüş kuralları, güvenli geçiş yerleri, emniyet kemeri kullanımı gibi konuları içeren 40 dakikalık eğitimler veriliyor. Eğitimler öğretmenler öğrenciler ve okul yönetimi tarafından büyük beğeni ve takdirle karşılanıyor.

 

YENİ LEVHALAR OKULLARDA

Öte yandan yeni trafik işaret levhalarını içeren 70x100 ebatlarında trafik işaret levhalarını gösteren tablolar sınıflara ve okula asılması için dağıtılmak üzere hazırlandı. Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan trafik eğitimi dergisi de 2012, 2013 ve 2014 yıllarında öğrencilere dağıtıldı.

 

BU DÖNEM ANAOKULLARI DA VAR

2015-2016 eğitim öğretim yılında anasınıflarını da içerisine alacak bir eğitim çalışmasının yapılması planlanıyor. Böylece küçük yaşlarda trafik bilincine ulaşan,  gelecekte trafikte saygılı,  bilinçli yaya, yolcu ve sürücüler yetiştirilmesine katkıda bulunulması hedefleniyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817