90 BİN İZMİTLİ ÇORBA İÇTİ

İzmit’te her ay ortalama 90 bin kişinin çorba içtiği açıklandı. İzmit Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre Sabri Yalım Parkı, Mehmet Ali Paşa Doğu Kışla girişi, Alikahya ve Kuruçeşme meydanında bulunan 4 adet çorba çeşmesinden Mayıs ayı içinde 89 bin 386 kişi yararlandı.

BİR YIL ÖNCE AÇILDI

Yetkililer, ilk çorba çeşmesinin Mayıs 2102 de Sabri Yalım Parkı’nda açıldığını, yoğun talep üzerine ikinci çeşmenin 29 Ağustos 2012 de Mehmet Ali Paşa’da, üçüncü çeşmenin de 13 Kasım 2012 tarihinde Alikahya’da faaliyete geçirildiğini söylediler. Geçtiğimiz Nisan ayında Kuruçeşme’de dördüncüsü açılan çorba çeşmesi haftanın 5 günü 07.00-09.00 saatleri arasında faaliyet gösteriyor. Her bir çeşmenin günlük çorba kapasitesinin 1000 olduğunu söyleyen ilgililer,” Tamamen hijyen olan çeşmelerden yayla, mercimek ve ezogelin çorbaları vatandaşlara bardaklar halinde sıcak şekilde ücretsiz olarak ikram ediliyor” şeklinde konuştular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817