banner2752
banner2750
banner2776

95 TONLUK ÜST GEÇİT 1 GECEDE YERİNE KONDU

Trafikte araçların yanı sıra yayalarında rahat bir şekilde ilerlemesini sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şehre yeni ve modern yaya üst geçitler kazandırmaya devam ediyor. İzmit ilçesi Yenidoğan Mahallesi’nde bulunan Çetin Emeç Üst Geçidi, eski olması ve ihtiyaçları karşılamaması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırılıyor. Çalışmalar kapsamında yeni çelik üst geçidin ana gövde montajı dün gece saatlerinde yapıldı. Ekiplerin özverili çalışmasıyla ana gövde bir gecede sorunsuz bir şekilde yerleştirilerek montajı gerçekleştirildi.

ANA GÖVDE AYAKLAR ÜZERİNE YERLEŞTİRİLDİ

Modern görünümüyle bölgenin çehresini değiştirecek olan yeni üst geçidin yapım işini yapan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, temel imalatları, ayak ve merdiven kolon montajları daha önceden tamamlamıştı. Çalışmalarına hızla devam eden Büyükşehir ekipleri, fabrikada bir bütün halinde hazırlanan ana gövdenin montajını D-100 Karayolu trafiğinin daha az olduğu dün gece saatlerinde yaptı.

95 TON ÇELİK KULLANILDI   

Yeni Çetin Emeç Üst Geçidi 39 metre uzunluğunda inşa edildi. Üstgeçit imalatları için 80 ton çelik, 15 ton donatı çeliği ve 115 metreküp beton kullanılıyor. Asansör ve elektrik imalatları için 33 metrekare kompozit kaplama, 192 metrekare yarı kapaklı cephe kaplama, 4 adet güvenlik kamerası, 19 adet aydınlatma armatürü imalatları ve elektrik altyapı çalışmaları yapılacak.

ASANSÖR VE PİST İMALATLARI YAPILACAK

Ana gövde montajını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, üst geçidin merdiven, kaymaz kauçuktan yapılan tartan pist zeminini ve korkuluk imalatlarını yapacak. Yeni modern üst geçitte, iki adet asansör de vatandaşlara hizmet verecek. Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların karşıdan karşıya geçişlerden etkilenmemesi için yeni köprünün açılmasına kadar, mevcut üst geçit köprüsünü açık tutacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2723

banner2680