banner2779
banner2752
banner2750

99 gözaltı var
 Taksim Gezi Parkı’na yaşanan direnişe, destek amacıyla 2 gündür akşam saatlerinde toplanan ve sabaha kadar eylemlerine devam eden Kocaeliler, önceki gün de akşam saatlerinde İzmit İlçesi Cumhuriyet Parkında toplandı. Yağan yağmura rağmen alanda toplanan yaklaşık 3 bin kişi alanda sloganlar atıp, marşlar söyleyerek saat 20:00 sıralarında AK Parti İl binasına yürüyüşe geçti. Sloganlarla ilerleyen guruba apartmanlardan da ıslık ve tencere tava çalarak destek geldi.  Polis Perşembe Pazarı alanına kadar müdahalede bulunmadı.  Ancak gurup AK Parti Binasına yönelince polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahaleye başladı.

POLİS DAĞITIP GÖZALTINA ALDI
Polisin müdahalesi üzerine kalabalık parçalanarak guruplara ayrıldı.  Guruplardan bir kısmı tekrar toplanmak üzere Cumhuriyet Parkına gitti. Bir kısmı ise Doğu Kışla Parkında toplandı. Polis müdahale sırasında yakaladığı eylemcileri gözaltına aldı.  Doğu Kışla Parkına giden polis ekipleri burada toplanan 50 kişiye müdahale ederek dağıttı.  Olaylar esnasında 6 kişiyi gözaltına aldı. Gurupların tekrar birleşmesine engel olmak isteyen polis elindeki çevik kuvvet ekipleri ile ikinci toplanma bölgesi olan Cumhuriyet Parkına geldi. Park içinde toplanan eylemcilere müdahale etmek için parkı çepe çevre sararak abluka altına aldı.  Ardından guruba müdahalede bulundu.  Olaylar sırasında bazı eylemciler yaralandı. Öte yandan çok sayıda kişi gözaltına alındı.

TEKRAR TOPLANDILAR
Yaşanan olaylar sırasında gurupların tekrar bir araya gelmesine engel olmak için polis Cumuhriyet Parkının bulunduğu alanı abluka altına aldı. İnönü Caddesinin her iki yönüne, Alemdar Caddesine ve değişik sokaklara Çevik Kuvvet Timlerini Tomo araçları ile birlikte yönlendirdi.  Dağılmayan guruplara coplar ile saldırıldı. Polisin bu şekilde iyice dağıttığı guruplardan bir kısmı ara sokaklardan gelerek Yürüyüş Yolu üzerinde tekrar toplandı.  

AK PARTİ ÖNÜNDEN GERİ DÖNDÜLER
Yaklaşık 150 kişilik gurup AK Parti İl Binasına yine sloganlar atarak yürüdü.  Ancak AK Parti önüne geldiklerinde sayıları az olduğu için Anıtpark’ın önünden Tekrar İnönü Caddesine yürüdü.  Ancak bu esnada guruplarda dağılmalar oldu.   Hastane önünden Parka gelmeye çalışan gurup bir süre daha ilerledikten sonra bir tomo aracı ve bir çevik kuvvet ekibi gurubun üzerine gelince gurup dağılarak ara sokaklara girdi.

99 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Gece saatler 01.00 sıralarında olaylar hala devam ediyordu.  Cumhuriyet Parkından sokaklara dağılan gurupların slogan atıp bağırmaları üzerine, çevik kuvvet ekipleri timler halinde şahısların peşine düştü. Aynı zamanda Yunus Ekipleri de şahısları gözaltına almak için çalışma başlattı.  Çevik kuvvet sokakta adeta eylemci avına çıktı. Kimi yerde alkış aldı. Kimi yerde ise tencere tava ile protesto edildi.   Apartmana saklanan eylemcileri yakalamak için binalara girildi. Evlerde veya bodrumlarda saklanan eylemciler tek tek gözaltına alındı.  Saat 02:00 sıralarında polis yaklaşık 99 kişiyi gözaltına alıp emniyete götürmüş oldu.  Sokakta önlemler devam ederken yağan yağmur nedeniyle eylemcilerde tamamen dağıldı.

30 AVUKAT EMNİYETTE
İzmit merkezinde olaylar bu şekilde devam ederken Birçok toplu konutta vatandaşlar tencere ve tavaları çalarak Gezi Parkındaki olaylara destek ve tepki gösterdi. Yuvam Akarca’da ve Yahya Kaptan Mahallesindeki Konutlarda vatandaşlar sokaklara inip marşlar söyledi. Guruplar daha sonra dağıldı.  Evlerden ışıklarını yakıp söndürerek eylemler yapıldı.  Ayrıca Kocaeli Barosu Başkanı Tamer Solakoğlu 30 kişilik bir avukat kadrosu ile gözaltına alınanlarla ilgilenmek için Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğüne gitti. Ancak 1 buçuk saat boyunca içeri giremediler.  Gözaltındakilerin ifadeleri alınmaya başlayanıca avukatlar içeriye alındı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751