banner2779
banner2752
banner2750

Abdullah Karacan' a Ahirete Uğurlandı

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde, lastik fabrikasındaki sendika temsilciliğinde görüştüğü işçinin tabancayla vurduğu Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan'ın cenazesi, Başiskele ilçesine bağlı Bahçecik Mahallesi'ndeki evinin önüne getirilerek, helallik istendi. Karacan'ın cenazesi, daha sonra İzmit Ömer Türkçakal Bulvarı üzerindeki Lastik-İş Sendikası'nın sosyal tesislerine getirildi. Burada düzenlenen törene DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, konfederasyonun eski genel başkanı olan CHP Milletvekili Kani Beko, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Abdullah Karacan'ın eşi Tülay Karacan, kızları Esra Aktaş, Ebru Tanyaver, Büşra ve Kübra Karacan, sendika başkanları ve lastik sektöründe çalışan işçiler katıldı. İşçiler, 'baba' olarak gördüklerini belirttikleri, şubat ayındaki toplu iş görüşmelerini başarıyla sonlandırmasının ardından omuzlarında taşıdıkları Karacan'ın ölümünün üzüntüsünü yaşadı. Tülay Karacan, eşinin cenazesi başında uzun süre gözyaşı döktü.

Arzu Çerkezoğlu, törende yaptığı konuşmada, "Lastik-İş Sendikası'nı zorlu bir dönemden bu dönemlere getiren bir insandı. Abdullah başkan, lastik işçilerinin çalışma ve sosyal koşullarını iyileştirdi. Birlik ve bütünlüğü için yaptığı çabalar hepimizin takdirinde. Abdullah Karacan verdiği mücadele ile hep bizim başımızda olacak, biz de onu yaşatacağız. Dünden beri sendikalar, işverenler, işçiler, uluslararası sendikaların temsilcileri, dünyanın dört bir yanından taziye mesajları yağıyor bize. Bu acı günümüzde bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum" dedi.

Lastik-İş Sendikası Genel Sekreteki Alaaddin Sarı ise "Abdullah başkanımız, hain, kalleş bir kurşunla hayatını kaybederek aramızdan ayrıldı. Genel başkana atılan kurşun bizim Lastik-İş'e hepimize atılan kurşundur. Bu kurşun hanımına, çocuklarına atılan bir kurşundur. Genel başkanımla yaklaşık 25- 30 yıldır görev yaptık. Onunla birlikte ağladık, onunla birlikte güldük. Kayyumdan alınan sendikayı bu düzeylere getirdik. Sosyal tesisler, oteller, şubelerimizle sendikaya kazandırdık. Çok üzgünüz" diye konuştu. İşçiler, 'Karacan şerefimizdir' diye sloganlar attı.

Abdullah Karacan'ın cenazesi, daha sonra Fevziye Camii'ne götürüldü. Karacan’ın cenazesi binlerce kişinin katılımı ile Fevziye Camii’nden gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı. Ailesi ve sevenleri gözyaşlarına boğulurken cenaze törenine protokol akın etti. Fevziye Camii’nde İl Müftüsü Yusuf Doğan'ın kıldırdığı cenaze namazına Karacan’ın ailesinin yanı sıra Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak, Büyükşehir Genel Sekreteri İlhan Bayram, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, AK Parti Milletvekili Fikri Işık, CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, Ali Korkmaz, Selman Yıldırım ve çok sayıda işçi katıldı. Abdullah Karacan’ın cenazesi, Bağçeşme Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığında toprağa verildi.

ÇOK SEVİLİYORDU

Abdullah Karacan, henüz 57 yaşındaydı. 17 yıldır genel başkandı. İzmitli bir ailenin evladıydı. Evli ve 4 kız çocuğu babasıydı. Yeşilova’da oturan, her zaman işçisinin yanında olan Abdullah Karacan, işçilerin iş dışındaki zamanlarında yararlanabilmeleri için İzmit sahilindeki Lastik İş Sendikası Sosyal Tesisleri’ni hayata geçirdikten sonra Başiskele’de bir de otel yaptırdı. Otelin işletmesi dünyaca ünlü Tryp By Wyndham oteller zincirine verildi. Karacan, lastik sözleşmelerini daima en iyi koşullarda imzalamasıyla da Türk Sendikacılığının gururu olmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751