AÇIKTA KALAN ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ FERAHLATAN AÇIKLAMA GELDİ
 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından herhangi bir liseye kaydolamayan ilimizdeki 860 öğrenci için İl Milli Eğitim Şube Müdürü Vedat Çetin’den ferahlatan açıklama geldi. Çetin, 860 öğrenciden bir okula yerleştirilmek için başvurmuş ve tercihlerini yapmış öğrencilerin mağdur edilmeyeceğini ve 11 Ekim’e kadar tercihlerinde belirtilen okullara yerleştirileceğini açıkladı.

 

 

İLK GRUP 9 EKİM

Çetin, normalde açıkta kalan ve başvuran tüm adaylar için yerleştirmenin 9 Ekim’de bitmesi gerektiğini hatırlatarak, “Okullarımızdaki mevcut boş kontenjanlara yerleştirme işlemleri, 9 Ekim günü son bulacak. Bu şekilde 250 civarı öğrencimizi yerleştirmiş olacağız. Kontenjan dışı kalacak öğrenciler için de bakanlıktan bir yazı geldi. Yeni kontenjan belirlenmesi işinde il müdürlükleri yetkili kılınacak” diye konuştu.

 

11 EKİM’DE BİTECEK

Şube müdürü Çetin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yerleştirme dışında kalan öğrencilerle ilgili il müdürlüklerini görevlendirildiğini belirterek, şunları söyledi: “Veli ve öğrencilerimizin içi ferah olsun. Yerleştirme isteyen öğrencilerimiz açıkta bırakılmayacak. Yeni sınıf açılmasıyla ilgili çalışmamazı yaparak bakanlığa sunduk zaten. Bakanlıktan yetki alır almaz kısa sürede kalan öğrencilerimizin yerleştirme işlemlerini yapacağız ve 11 Ekim’de açıkta öğrenci kalmayacak.”


DUYURU YAPILACAK

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Vedat Çetin, veli ve öğrencilerin yerleştirme sonuçlarını beklemeleri gerektiğini anlatarak, “Şu an için velilerimizin yapması gereken bir işlem yok. Öğrencilerimizi yapmış oldukları üç tercihten birine yerleştireceğiz. Yerleştirme sonuçlarını takip etmelerini istiyoruz sadece” şeklinde konuştu. Yerleştirme sonuçlarının 11 Ekim’de açıklanması bekleniyor.

 

HANGİ BÖLÜMLER VAR

TEOG sınavına giren öğrenciler; fen, anadolu, sosyal bilimler, güzel sanatlar ve spor ya da meslek liselerini tercih edebiliyor. Açıkta kalan öğrenciler, puanlarına göre tercih ettikleri bölümlerde yeni açılan kontenjanlar doğrultusunda yerleştirilerek eğitimine kaldığı yerden devam edebilecek. Puanı yeterli gelen ancak hatalı tercih nedeniyle yerleşemeyen öğrenciler anadolu ve fen liselerine yerleşebilecek. Puanı düşük öğrencilerse meslek ve imam hatibe yerleştirilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817