Acil müdahale konteynerleri görev başında

BÜYÜK DEĞİŞİM

Büyükşehir Belediyesi Körfez’i 30 yıl aradan sonra yelken, yüzme, balık tutma yarışları yapılan bir deniz haline dönüştüren çalışmalarına devam ediyor. Bu başarıyı arıtma tesisleri, denetim ve temizleme araçları gibi projeler ile kazanan Büyükşehir deniz yüzeyinde bulunan atıkların toplanması için deniz süpürgeleri ile kent genelinde temizlik çalışmaları yapıyor. Deniz Süpürgeleri denizlerdeki katı ve sıvı atıkların toplanarak suyun kalitesine ve çevreye verilen zararların en aza indirilmesi sağlanıyor.

 

YENİ UYGULAMA

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından acil müdahale gerektiren olası kirlilik vakalarına daha etkin müdahale edebilmek ve kirlenme tehlikesini ortadan kaldırarak kirlenmeyi azaltmak, sınırlamak ve gidermede kullanılmak üzere “Deniz Kirliliği Acil Müdahale Konteynerleri” oluşturuldu. İçinde gerekli önlemleri sağlamak için kullanılan deniz kirliliği acil müdahale ekipmanların bulunduğu “Deniz Kirliliği Acil Müdahale Konteynerlerı” ile denizde meydana gelebilecek her türlü petrol ve petrol türevi kirlenmelerin önüne geçilebilecek.

 

ACİL MÜDAHALEDE

2007 yılı Ağustos ayından itibaren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından hizmet veren Deniz Süpürgelerinin bünyesinde kullanılacak ekipmanların çok çeşitli görevleri bulunuyor. Deniz Kirliliği Acil Müdahale Konteynerlerı’nda deniz bariyeri, petrol ve yağ emici sosis bariyer, petrol ve yağ emici ped ile skimmer cihazı hazır şekilde bekletiliyor. Bu ekipmanlar, acil müdahale gerektirebilecek deniz kirliliklerine direk müdahalede bulunmak üzere deniz süpürgeleri tarafından kullanılacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817