Acılar bir daha yaşanmamalı
RAMAZAN ayının başlangıcında Gazi ve Şehit Yakınları Derneği’ne üye aileleri iftar yemeğinde ağırlayan Vali Ercan Topaca, önceki gün de hiçbir derneğe üye olmayan şehit ve gazi yakınlarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi. The Ness Otel’de gerçekleştirilen ve Çolakoğlu Fabrikası’nın sahibi Hasan Çolakoğlu’nun sponsorluğunda gerçekleştirilen iftar yemeğine Deniz Hava Üs Komutanı Tuğamiral Hakan Üstem, Vali yardımcısı Mustafa Guni, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Burhan Eres, kamu kurum müdürleri, şehit ve gazi yakınları katıldı.
 
YOĞUN KATILIM
Yemeğe ayrıca İl Jandarma Komutanı Erol Şimşek, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Zekeriya Özak,  Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Yunus Coşkun’da katıldı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı iftar öncesinde Vali Ercan Topaca, masaları dolaşarak ailelerle sohbet etti. Programda Başiskele Makine Kimya Camii İmamı Şaban Şahintürk Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu. 
 
SEVGİ VE KARDEŞLİK
Yemek sonrasında kısa bir konuşma gerçekleştiren Vali Ercan Topaca, Ramazan ayının birlik ve beraberlik sağladığına değindi. Topaca, “Ramazan ayında insanlar birbirini daha çok seviyor, aramızdaki husumetler, kavgalar, savaşlar bir anlamda azalıyor. Ülke olarak bizlerde bu Ramazan’da bu birlikteliği, kardeşliği, muhabbeti kuvvetlendiririz” dedi. Toplum olarak birlik, beraberlik ve sevgiye ihtiyacımız olduğunu söyleyen Topaca, “Toplumdaki herkesin küçük büyük demeden sevilmeye, iyi niyet beslemeye ihtiyacı var” dedi
 
ACINIZI PAYLAŞIYORUZ
“ Bizler asla şehitliği ‘ölü’ olarak adlandıramayız” diyen Ercan Topaca, “Şehitlik çok yüce, ulaşılması zor ve büyük saygı hak eden bir makamdır. Fakat böylesi yüce bir makam maalesef çok yuvanın ortasına ateş düşüyor, büyük acılar yaşatıyor. Bu memleket için evlatlarını feda etmiş ailelerle birlikteyiz. Bilmenizi isterim ki, hem sizlerin hem de evlatlarınız kıymetini her zaman biliyor ve acınızı da paylaşıyoruz. Umarım ki bir daha şehit vermemizi gerektirecek durumlarla karşılaşmayız’’ şeklinde konuştu. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817