Açılışa Yahya Kaptan'ın Torunu Katıldı

 

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın ev sahipliğinde ve Yahya Kaptan’ı anma gününde gerçekleşen açılış törenine Ak Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, Kocaeli İl Kültür Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, İzmit İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Kılıç, Ak Parti İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Muharrem Tutuş, İzmit Belediyesi Meclis Üyeleri, Yahya Kaptan’ın torunu Dilek Kotan, Yahya Kaptan Mahalle Muhtarı Haluk Akgün,  Çanakkale Şehitleri İstiklal Gazileri Varisleri Derneği Süleyman Pekin, Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği Başkanı Haşmet Belen, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Yunus Coşkun, Atatürkçü Düşünce Derneği Yahya Kaptan Şubesi’nin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Yahya Kaptan’ın torunu Dilek Kotan, böylesi anlamlı bir törene katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek İzmit Belediyesi’ne teşekkür etti.

 

İZMİT TARİHİNİ ÖĞRENİYOR, TARİHİYLE YAŞIYOR

 

Kültür Tepesi, Tarih Koridoru, Sarıkamış Şehitliği, Servetiye Siperleri gibi tarihi değerleri İzmit halkı ile buluşturduklarını hatırlatan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan “ İzmitliler yıllar sonra Kültür Tepesi sayesinde Ata’sının önünden başları dik olarak geçiyor. İzmitliler yıllar sonra isimlerini sadece kitaplardan okudukları şehitlerinin anıtlarına gidip onları hatırlıyor ve dua ediyorlar. İzmitliler yıllar sonra tarihi sokaklarda gururla yürüyorlar. Keşke tüm bunlar çok daha öncesinde yapılmış olsaydı. Bugün açılışını yaptığımız bu heykel belki de pek çok İzmitli hemşerimize Yahya Kaptan’ın kim olduğunu öğretecek. İzmit Belediyesi olarak bizim tarihimize, atalarımıza ve şehrimize olan bağımız, saygımız bu güne kadar asla sözde kalmadı bundan sonrada kalmayacak. Çünkü bizim için tarih demek gelecek demektir. Çalışmalarımıza bu inanç ve kararlılıkla devam etmeyi sürdüreceğiz. Tarihini bilen, tarihinden ders alan ve tarihine sahip bir kent olarak İzmit tüm ülkeye örnek olacaktır” dedi. 

 

IŞIK’TAN DOĞAN’A TEŞEKKÜR

 

“Kim bu cennet vatanın uğruna olma ki feda şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda” dizelerinin çok büyük bir anlamı olduğunu dile getirerek sözlerine başlayan Ak Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, “tarihi tozlu raflara gömmek değil tarihle içiçe yaşamak gerekir. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan bu gerçekle hareket ediyor ve İzmit’i tarihi ile buluşturuyor. Kendisine teşekkür ediyorum. İzmit her gün daha güzel bir yer oluyor” dedi. İzmit Kaymakamı Sabit Kaya da yaptığı konuşmada tarihi değerlere sahip çıktığı için Başkan Doğan’a teşekkür etti.

 

DÖRT DÖRTLÜK PROJE

 

Yahya Kaptan Heykeli, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın talimatı üzerine İzmit Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından şehrimize kazandırıldı. Yahya Kaptan Mahallesi'nin batı girişinde 1.240 metrekarelik alanın ortasına kaidesiyle birlikte 4 metre 25 santimetre yüksekliğinde Yahya Kaptan heykeli yerleştirildi. Necati İnce tarafından yapılan heykelin yanısıra çeşitli mimari ve peyzaj çalışmaları ile yeniden düzenlenen alana yerden aydınlatma sistemi kuruldu, şehir mobilyaları yerleştirildi. Projenin toplam maliyeti 130 bin lira olarak açıklandı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817