Adliyeye Sevk Edilen 10 Dolandırıcı Tutuklandı
Alınan bilgiye göre, kendilerine gelen telefonla dolandırıcılık şikayet ve ihbarlarını değerlendiren bilişim polisi, 2 ayda vatandaşı 2 milyon lira dolandırdığı tespit edilen çeteyi 3 aylık çalışma sonucu çökertti. İzmit, İstanbul ve Şanlıurfa'da eş zamanlı olarak çok sayıda adrese düzenlenen operasyonlarda Mehmet D., İsmail A., İsa Ş., Hüseyin A., İbrahim D., Bayram D., Halil G. ile H.G., A.D. ve H.D. isimli 14 yaşındaki çocuk şahıslar gözaltına alındı. 

Şahısların kullan-at cep telefonu hatları ile insanları aradıkları, kendilerini terörle mücadele polisi olarak tanıttıkları, vatandaşların cep telefonlarının teknik takibe takıldığı ve terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığını söyledikleri ve bu yolla vatandaşları 35 vatandaşı sadece 2 buçuk ayda yaklaşık 2 milyon lira dolandırdıkları tespit edildi. Dolandırılan vatandaşları tekrar arayan zanlılar, vatandaşlara hakaretler yağdırdıkları ve dalga geçtikleri ortaya çıktı. İl Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan zanlılar işlemlerinin ardından sevk edildiği adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817