banner2779
banner2752
banner2750

Adress Bar cinayetinde tanık karmaşası
 İzmit  Kemalpaşa Mahallesi’nde bulunan Barlar Sokağında faaliyet gösteren Adress Bar’da 2013 yılının mayıs ayında meydana gelen olayda Hakan Çınar bar çıkışında Vedat Kibar tarafından başından vurularak öldürülmüştü. Olay sonrasında Vedat Kibar, Murat Kibar, Muharrem Arpacı tutuklanırken  bar işletmecisi Mustafa(Yaşar) Kibar ile bar çalışanı Fevzi Durak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Daha sonraki duruşmalarda ise Murat Kibar ile Muharrem Arpacı’da tahliye olmuş ancak Murat Kibar’ın başka bir suçtan  dolayı tutuklu kalmaya devam etmişti.

 

DAVAYA DEVAM EDİLDİ

Olayla ilgili Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde davanın görülmesine devam edildi. Duruşmaya davanın tek tutuklu sanığı Vedat Kibar ile tutuksuz yargılanan Mustafa (Yaşar) Kibar  ile avukatları Ahmet Alkan ile Mehmet Akif Gökberk katıldı. Hakan Çınar’ın yakınlarından davaya daha önceki duruşmalarda olduğu gibi kimse katılmadı.  Olay günü Adress Bar’da barmen olarak çalışan ancak mahkemenin tanık olarak dinlemek istediği Oğuzhan Kurnaz, hakkında zorla mahkemeye getirilme  kararı bulunmasına rağmen bulunamadığı için mahkemeye gelmedi.

 

NEFSİ MÜDAFA KAPSAMINDA ÖLDÜRÜLDÜ

Sanık avukatları, olay günü barda bulunan Oğzuhan Kurnaz’ın olayı görmediğini polisin soruşturmayı geniş tutması nedeniyle cinayet dosyasına adını girdiğini söyledi. Hakan Çınar’ı öldüren Vedat Kibar’ın gerek suçunu itiraf etmesi gerekse de bölgedeki MOBESE kamerası görüntülerinden olayın aydınlatıldığını savunan avukatlar Oğuzhan Kurnaz’ın davadan düşürülmesini talep etti.  Sanık avukatları ayrıca Vedat Kibar’ın  Hakan Çınar’ı kendisini vurmak isterken nefsi müdafaa sınırları içinde öldürüldüğünü söyleyerek bu kapsamda cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme  Oğuzhan Kurnaz’ın mahkemeye getirilmesi ve dosyadaki eksiklikleri giderilmesi için davayı 13 Kasım 2014 saat 14:00’e erteledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751