Adress Bar'da öldürülmüştü
Kocaeli’nde geniş bir kesim tarafından tanınan ve işletmecilik yapan Ahmet Alkan 18 Ekim tarihinde eşi ile gittiği barda karşılaştığı ve kavga ettiği  eski çalışanlarından Salih Kılınç’ı 4 kurşun ile öldürdü. Olayla ilgili olarak tutuklu yargılanan Alkan’ın son duruşması dün görüldü.  Dinlenemeyen bir tanık nedeniyle daha önce 2 defa ertelenen davada, tanığın dinlenmesi sonrasında cumhuriyet savcısı mütealasını verdi.  Sanık avukatı savunmasını hazırlamak için mahkemeden ek süre talebinde bulununca dava 26 Temmuz 2013 tarihine ertelendi.

TANIK DİNLENDİ
 Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen davada beklenen tanık Mehmet A. geldi.  verdiği ifadesinde ölenle öldüreni tanıdığını, ancak akrabalık bağının bulunmadığını söyledi.  Olayla ilgili görgüye dayalı bir bilgisinin olmadığını ifade eden Mehmet A “ Olaydan bir kaç ay önce ölen Salih Kılınç yanıma geldi.  Bana silah bulup bulamayacağımı sordu. Bende silah olmadığını neden silah aradığını sordum.  Ahmet Alkan ile kavga ettiğini ve kendisine tokat attığını ifade etti. Kendisine sakin olmasını araya girip konuşarak barıştırabileceğimizi söyledim. Daha sonrada görmedim. Ahmet Alkan kendisine harçlık verir yardım ederdi.   Daha önce birkaç defa affetmişti.”dedi. Tanığa maktülün çevreden haraç toplayıp toplamadığı soruldu.  Tanık Mehmet A ise görgüye dayalı bir bilgisinin olmadığını. Ancak kendisi öldükten sonra bu tür söylentiler duyduğunu ifade etti.

ÖLENİ ÇIKARIP YARGILAYACAĞIZ
Olayda ölen Salih Kılınç’ın ailesi tarafından tutulan avukatı Fatma Hürriyet Kaplan, “Dosya sanık sayesinde öyle bir hale geldiki , şimdi nerdeyse öleni çıkarıp burada yargılayacağız. Herşey ortada 2012 şubat ayında verdiğimiz beyanları tekrar ediyoruz.  Mahkeme yanıltılmak isteniyor. Beyanları kabul etmiyoruz. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi

MÜEBBET İSTEMİ
Cumhuriyet savcısı olayla ilgili olarak verdiği mütealasında, tutuklu sanığın yardımda bulunduğu ve zaman zaman harçlık verdiği Salih Kılınç’ı eşi ile birlikte gittiği barda gördüğünü, barda herkes saygı gösterip ayağı kalkarken, Kılınç’ın kalkmadığını görünce yanına gittiği, sonra neden böyle bir saygısızlık yaptığını sormak için gittiği odada konuşurken silahını çıkartıp art arda  4 el ateş ederek öldürdüğünün toplanan delil ve dinlenen tanık ifadelerinden anlaşıldığını bu nedenle sanık Ahmet Alkan’ın  kasten öldürmekten müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.  Sanık avukatı mütealaya karşı savunma hazırlamak için  ek süre talebinde bulundu. Mahkeme bu nedenle duruşmayı 26 Temmuz 2013 tarihine erteledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817