banner2779
banner2752
banner2750

   AFKOM’DAN KAR VE SOĞUK UYARISI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Afet ve Koordinasyon Merkezin (AFKOM) vatandaşları olumsuz hava koşullarına karşı uyardı. Halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları 12 Şubat Cuma gününden itibaren Balkanlardan gelen yoğun ve yağışlı havanın etkisiyle hissedilir seviyede düşecek.

 

PAZAR GÜNÜ KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Pazar günü kuvvetli poyrazın etkisiyle Marmara genelinde kar yağışının etkisini göstermesi beklendiği ifade edilen açıklamada 15 Şubat Pazartesi günü bölge genelinde soğuk havanın etkisini artırması ve kar yağışının aralıklarla devam edeceği bilgisi yer aldı.

 

KAR YAĞIŞI ARALIKLARLA DEVAM EDECEK

Yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi: Salı ve Çarşamba günleri ise İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde kar yağışının aralıklarla devam edeceği tahmin edilmektedir. Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri, kar yağışının aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor.  Maksimum sıcaklığın, Perşembe günü 19 derece iken Pazartesi 3 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

 

TOPLU ULAŞIM ARAÇLARI KULLANILMALI

Kar yağışının devam edeceği günlerde vatandaşların mümkünse toplu taşıma araçlarını kullanması,  trafiğe çıkmaya zorunlu araçların araçlarında zincir takoz ve çekme halatı bulundurması istendi. 

 

ARANACAK NUMARALAR 155, 153 VE 110

Trafikteki araçların Emniyet ve Karayolları Ekiplerinin bildirdikleri yol güzergâhlarını kullanmaları, yoğun olan yolları mümkünse kullanmamaları, oluşabilecek kaza ve yoğun yağışa maruz kalanların 155 Emniyet, 153 Büyükşehir Çağrı Merkezi ve 110 İtfaiye aramaları yeterli.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751