banner2779
banner2752
banner2750

AFKOM’DAN SOĞUK HAVA VE YAĞIŞ UYARISI

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı AFKOM Şube Müdürlüğü soğuk ve yağışlı hava nedeniyle vatandaşları uyardı. AFKOM’un verdiği bilgiye göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1.Bölge Müdürlüğünden alınan veriler doğrultusunda bölgemiz genelinde bugünden itibaren etkisini gösteren ve 1 Mart’a kadar devam edeceği tahmin edilen soğuk, yağışlı ve kar yağışlı hava ile ilgili uyarı yapıldı.

 

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI KULLANILMALI

Belirtilen tarihler arasında olası yağışlar nedeni ile su baskını, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, buzlanma, don olayı, ulaşımda aksamalar oluşabileceği ifade edildi. Bu tarihler arasında sokağa çıkacak vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanmaları istendi. Hususi araç sahiplerinin anılan gün ve tarihler arasında şahsi araçlarını değil, mümkünse toplu taşıma araçlarını kullanmaları vurgulandı.

 

KIŞ KASTİĞİ

Yağışların gerçekleşeceği tarihler arasında trafiğe çıkacak vatandaşların araçlarına kışlık kar lastiği takmaları, trafiğe çıkmaya zorunlu araçların araçlarında zincir takoz ve çekme halatı bulundurmaları gerekiyor.  

 

155 VE 112 ACİL

Vatandaşlardan emniyet ve karayolları ekiplerinin bildirdikleri yol güzergahlarını kullanmaları, yoğun olan yolların mümkünse kullanılmaması isteniyor. Oluşabilecek kaza ve yoğun yağışa maruz kalanların Emniyet 155 ve 112 Acil Ambulansı aramaları önem belirtiliyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751