AK Gençler ‘Bu Şarkı Burada Bitmez’ dedi

AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları tarafından AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 Aralık 1997 günü Siirt’te okuduğu şiir nedeniyle cezaevine girmesini konu edinen “Şiirden şarkıya demokrasi, bu şarkı burada bitmez” isimli panel düzenlendi. Program, AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları Tanıtım Medya Birim Başkanlığı tarafından, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın okuduğu şiiri ve cezaevine girmeden yaptığı konuşmayı konu edinen videonun gösterilmesiyle başladı. Gebze Osman Hamdibey Kültür Merkezinden düzenlenen panelde konuşmacılar, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cezaevine giriş sürecini dinleyicilere anlattı.

 “Bu hizmet şarkısı, bu AK gençler var oldukça bitmeyecek”

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Akın Kocaeli Gençlik Kolları olarak örnek bir projeye daha imza attıklarını belirterek “Gençlik Kolları olarak bir an bile durmadan daha da ileri ye gideceğiz. Bizler yalnızca çalışmakla mükellefiz, bu AK Gençlerle nice başarılara imza atacağız. Bayrak asmak ne kadar görevimizse proje üretmek o kadar görevimizdir. Kocaeli deki bütün gençlerden sorumluyuz. Farklı fikirlerinden dolayı çatışan değil, karşıt görüşlerine rağmen aynı masada oturup fikirlerini tartışan bir gençlik için çalışıyoruz” dedi.

Demokrasi’nin önemine değinen Yusuf Akın “97 yılında şiir okuduğu için ceza evine giren biri şimdi Başbakan, işte bu o zamanki çarpıklığın en büyük göstergesi. O gün başbakanımız bu şarkı burada bitmeyecek dedi, bizlerde yıllar önce başlayan hizmet şarkısı bu AK gençler var oldukça bitmeyecek diyoruz” diyerek katılımcılara teşekkür etti.

“Dertleri zevk edinen insanlarız, şarkımız hizmet şarkısıdır”

Programa katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu “Namerde muhtaç olmak ölmekten beterdir. Çalışmazsak, aklımızı kullanmazsak namerdin eline düşeriz. Sorumluluk alacağız çalışacağız gayret edeceğiz. Dertleri zevk edinen insanlarız, şarkımız hizmet şarkısıdır, amacımız o ülkeye huzur getirmektir. Bu şarkı burada bitmedi devam ediyor, başbakanımızın yolunda durmadan yürüyeceğiz” dedi. 

 “Siz yeter ki çalışın arkanızda AK  Parti var”

AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek AK Partide siyaset yapmanın bir şans olduğunu belirterek “Böyle bir dünya liderinin peşinde siyaset yapma fırsatını yakaladığınız için şanslısınız ve 2071’e bizleri gençler taşıyacak. Artık 18 yaşındaki gençlere güvenen bir dünya lideri var, siz yeter ki çalışın arkanızda AK Parti var” dedi.

“Kocaeli Gençlik Kolları her zaman 80 ilimize örnek”

Programa katılan AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Zafer Çubukçu Kocaeli teşkilatlarının her zaman diğer 80 İl’e örnek gösterildiğini belirterek selamlama konuşmasına başladı.

Zafer Çubukçu “Herkesin muhtar adayı bile olmaz dediği birinin Başbakan olması; inanmaktır. Her alanda büyük atılımlar gerçekleşirken demokratik bir hukuk devleti olma yolunda emin adımlarla ve inanarak ilerliyoruz. Bu millet darbelerden başını kaldıramamış ve demokratik haklar bu millete layık görülmemiş. Demokrasi alanındaki ilerlemelerin önüne setler çekilmişti. Milletin bunları affetmesi mümkün değil. Bu ülkede bir dönem şarkılar,  şiirler yasaklanmıştı ve maalesef bir zamanlar bir yiğit, ders kitaplarında olan bir şiiri okuduğu için mahkûm edilmişti. İşte o yiğidi milletimiz kendisine Başbakan yaptı. Ama artık biz gençler yarın ne olacak derdinde değil 2023’ü 2071’i hayal ediyoruz. Şarkımızı burada bitirmek istediler, ama bu şarkı bitmedi, bitmeyecek” dedi.

 Şiirden şarkıya demokrasi, bu şarkı burada bitmez

Protokol konuşmalarının ardından Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin’in başkanlığında “Şiirden şarkıya demokrasi, bu şarkı burada bitmez” konulu panel başladı. Gençlerin ilgiyle izlediği panelde konuşmacılar; AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cezaevine giriş sürecinde yaşanan haksızlıkları anlattı.

İfade özgürlüğü hakkında gençlere bilgi veren Doç. Dr. Bekir Berat Özipek “İfade hürriyeti kapsamında sözün doğru veya yanlış olması önemli değildir, önemli olan kişilerin kendilerini ifade edebilmeleridir. İnsan onuruna yakışır bir şekilde yaşaya bilmemiz için kendimizi ifade edebilmemiz gerekir ve ifade özgürlüğü şarttır” diyerek fikirlerini dile getirdiği için cezalandırılanları anlattı.

Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkanı ve AK Parti MKYK üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay “Başkası okuduğunda sorun olmayan bir şiiri bir kişi okuduğunda hapse mahkum ediliyor. Burada ifade özgürlüğü probleminden başka bir şey varsa o da ahlaksızlıktır. Türk Ceza Kanunun her hangi bir yasası böyle bir şiiri okumaya engel değil, ama ne yazık ki o zamanlar, birileri istediğini istediği gibi yorumlayabiliyordu. Yapılan demokratik yeniliklerle bunu aştık. Bugün ifade özgürlüğünü temin etmenin en güçlü yolu kendine güvenen gençlerle çizilir” diyerek gençlere kendilerine güvenmeleri konusunda uyarılarda bulundu. 

Panel Başkanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr.  Yusuf Tekin “Anlattıklarımız size hikâye gibi geliyor olabilir, ama biz bunları yaşadık. Yaşanan demokratik sıkıntıları AK Partili gençlerin çok iyi bilmesi gerekiyor, demokraside yaşanan değişimi sizler anlatacaksınız. Devasa demokratik adımlar atıldı” dedi.

Kocaeli Teşkilatı Tam Kadro

AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları teşkilatlarının yoğun katılım gösterdiği programda İlçe Belediye Başkanları, İl Yöneticileri, İlçe Başkanları, İlçe yöneticileri, Genel Merkez Gençlik Kolları yöneticileri de yerlerini aldı.









 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817