AK PARTİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAY ADAY KÖRFEZ KAPÇAK;“ KOLTUK SEVDAMIZ YOK“

Abdullah Kapçak; “Allah Nasip Ederse Körfez’e hizmet etmek için bir yola çıktık. Yürüdüğümüz bu yolda tek derdimiz, vatanımıza hizmet etmek olacak.”dedi.


Abdullah Kapçak kimdir ?

1975 yılında Muş ilinin Muşali Köyünde doğdum. 38 yaşındayım. Çocukluğum Muş’ta geçti. Sonra belirli bir süre Adana Ceyhan’da ikamet ettik. On kardeşiz, kalabalık bir aile olmayı her zaman sevdim. Aslen kürt kökenliyim. Irk olarak her iki taraftan da ailemizde olanlar var. 1997 yılında evlendim. 16 yıldır Körfez’de yaşıyorum. Üç tane çocuğum var. 16 yıldır evliyim.





Daha önce hangi iş ile meşgul oldunuz.?

Çeşitli özel sektörlerde çalıştım. Askerden önce neticede gurbetçilik hayatımız oldu. Adana, İstanbul, İskenderun ve çeşitli illerde çalıştık. O yaşlarda bir karar vermem gerekiyordu. Ve netice olarak 1997 yılında Bereketpen şirketini kurduk. Hedefler koyarak başladığımız bu yolda Allah (c.c) yardımcımız oldu ve kurulsal bir firma olarak 5 bin müşterimizle sürekli olarak çalışma mertebesine kavuştuk. Yap-Sat işlerini ile arada sırada uğraşıyoruz. 

Siyasi geçmişiniz var mı Ak Parti’de siyaset yapma kararını nasıl aldınız..?

1994 yılında aktif olarak Refah Partisinde siyaset yaptım. Seçim çalışmalarında bizzat rol aldım. Buradaki çalışma sürecimiz 2007 yılına kadar devam etti. Firmamın işlerinin yoğunlu nedeniyle, siyasetteki görevimize ara vermek zorunda kaldık. Ancak şuan geldiğimiz durum neticesinde tekrar siyasete başlamak istiyorum. Neden Ak Parti diye soranlara ise verilecek tek cevabım; Recep Tayyip Erdoğan’dır. Onun bilgisi ve becerisini örnek alıyor, onunla beraber hizmet etmek istiyorum.

Siyasi amaçlarınız ve hedefleriniz neler..?

En başında söylemek istiyorum. Benim kesinlikle bir koltuk sevdam yok. Her zaman dua ediyorum. Rabbim beni malımla ve canımla hizmet etme yolunda daim eylesin. Amacımız Körfez Belediyesi ile Körfezli vatandaşlar arasındaki iletişimi sağlamak. Çözüm noktasında birbirimize destek olmaktır. Haricindeki hiçbir amaç bana uygun değildir ve herhangi bir menfaat söz konusu bile olamaz. Belirli menfaatler peşinde koşanlar gibi istediğimiz olmayınca biz havlu atmayız. Talip olduğumuz görevin kutsallığını ve sorumluluğunun farkındayım.

Diğer siyasi partilerin adayları için ne düşünüyorsunuz ?

İnsanlar hakkında tanımadan olumsuz yorumlar yapmak bize göre değil. Ancak ben Ak Parti haricindeki tüm siyasi partilerin Körfez’de çok önem arz ettiğini düşünmüyorum. Şuan ki yapılan çalışmalar gösteriyor ki; Ak Parti Körfez’de seçimi %45 ile % 51 arasında alacak. Hizmet etme yarışındaki bu istikrar sürmelidir. Bu sebeple halkımızın güvenini kazanmış biz parti olarak seçimden gene birinci olarak çıkacağız. Aksi bir şey söz konusu bile olamaz.

46 tane aday adayı var, ve daha da çogalacak. Adayların çok olması size sıkıntı veriyor mu ?

Adaylarımızın çok olması elbette partimizin birlik beraberlik içerisinde olduğunu gösterir.  Adayların çok olması partimizin en gözde parti olduğunun bir kanıtıdır. Hizmet görevine talip olan tüm arkadaşlarımızın samimi duygular içerisinde olduğu kanaatindeyim.

Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ?

Bir kere karizmasını beğeniyorum Başbakan'ın. Diğer liderler karşısındaki tavrını beğeniyorum. Türkiye için yaptıkları göz ardı edilemez. Ama içimde ona olan sevgimi, saygımı yaşıyorum. 1994 yılında Başbakanımız Abdullah Gül ile birlikte Körfez Açık Hava Tiyatrosuna gelmişti. Konuşmasında; “İnsanlara yaklaşırken öcü gibi görmeyin. İnsanlardan başı açık, alkol içiyor, size uzak fikirlere sahip diye onlardan uzaklaşmayın. Kimseyi ayırmayın, ötekileştirmeyin, kurduğunuz samimiyet damalarında kalbine gidecektir. Kendinizi sevdirin demişti. Başbakanımız kimseyi ayırmıyor, ötekileştirmiyor. En önemlisi benim için bu mevzudur.

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817