AK Parti Derince el ele, gönül gönüle

AK Parti Derince

el ele, gönül gönüle

 

Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Derince İlçe Teşkilatı İstişare Toplantısı’na ilçedeki partililer yoğun ilgi gösterirken, AK Partililer bir kez daha tek yürek olduklarını herkese gösterdi

 

İstişare Toplantısı düzenlendi

AK Parti Derince İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği İlçe İstişare Toplantısı genişletilmiş olarak Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde yapıldı. Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, AK Parti Derince İlçe Başkanı Ahmet Ark, Kadın Kolları Başkanı Hülya Akdilek, Gençlik Kolları Başkanı Özkan Oktulmuş, partinin kurucu üyeleri, ilçe ana kademe, gençlik kolları ve kadın kolları yönetim kurulu üyeleri, il genel meclisi üyeleri, meclis üyeleri, mahalle başkanları ve parti üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği İstişare Toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan heyetinin teşekkül etmesiyle başladı. Toplantıda sözü ilk alan isim olan AK Parti Derince İlçe Başkanı Ahmet Ark, ilk olarak ülke gündemini değerlendirerek, AK Parti iktidarında Türkiye’nin ne denli büyüdüğünün altını çizdi.

 

“Demokrasinin önündeki engeller kalktı”

İstişare toplantısının düzenlenmesinin asıl amacının durum değerlendirmesi yaparak yol haritası çizmek olduğunu belirten Ark, “Buraya gelmemizdeki en önemli amaç, birlik ve beraberliği pekiştirmek. Bu konuda zaten en ufak bir sıkıntımız yok. Partimizi daha da ileri noktaya taşıyabilmek için bu toplantıyı organize ettik” dedi. AK Parti iktidarında demokrasinin önündeki engellerin bir bir kalktığını söyleyen Ark, ülkemizin ufkunun hiç olmadığı kadar açıldığını belirterek, kendisinin ilçe başkanı olduktan sonra yönetim kurulu üyeleriyle birlikte aldığı ilk kararın, partiye üye olan herkese kapıları sonuna kadar açmak olduğunu ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

 

“Uyum içersinde çalışmalara imza atıyoruz”

Son dönemlerde yaşananların üzerine kalın bir çizgi çektiklerini belirten Ark, kriz döneminin kırgınlıklar yaratmadan çözüldüğünü belirterek “Bizler birlik, beraberlik içersinde tüm teşkilat olarak yolumuza devam edersek, sırtımızı kimse yere getiremez” dedi. Mahalle teşkilatlarının, kadın ve gençlik kollarının ilçe genelinde başarılı çalışmalara imza attığını belirten Ark, “Belediye başkanımızla uyum içersinde, ortak çalışmalara imza atıyoruz. Amacımız karşılıklı, sevgi, saygı içersinde hizmet üretmek. Buna da devam edeceğiz” dedi.  AK Parti’nin tarih yazdığını belirten Ark, konuşmasını ‘geleceğe bırakacağımız en güzel miras, güzel bir hizmet sunmaktır” diyerek noktaladı.

 

‘İşte AK Parti İlçe Teşkilatı bu”

AK Parti Derince İlçe Başkanı Ahmet Ark’ın ardından kürsüye çıkan Kadın Kolları Başkanı Hülya Akdilek, Türk kadınının fedakarlığına vurgu yaparak “Biz partimizi çok sevdik ve partimiz için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Gençlik Kolları Başkanı Özkan Oktulmuş ise konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere olan güveninin kendilerini daha da azimlendirdiğini belirterek AK Parti’nin oy oranını daha da arttırması için tüm güçleriyle çalışacaklarını söyledi.  Gençlik Kolları Başkanı Özkan Oktulmuş’un ardından kürsüye Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar çıktı. Salondaki coşku ve kalabalığa vurgu yapan  ‘İşte AK Parti İlçe Teşkilatı bu” diyerek söze başlayan Başkan Alemdar, konuşmasını belediye başkanı olarak değil bir AK Parti mensubu olarak yapacağını söyledi.

 

“Sizlerden aldığımız güçle hizmet ediyoruz”

Teşkilat mensuplarına seslenen Başkan Alemdar “Bizler sizlerden aldığımız güçle halkımıza hizmet ediyoruz. O gücü sizden aldık ve sizlerin, halkımızın hedefleri doğrultusunda kullanıyoruz. Bu yolda bize destek olanlara teşekkür ediyorum” dedi. Kendisinin geçmişteki adaylık süreçlerine de değinen Başkan Alemdar 2004 yılında aday adayı olduğunu fakat aday gösterilmemesine rağmen küsmediğini belirterek, o dönem başkan adayı olan Ali Haydar Bulut’u desteklediğini ve 2009’da bu kez adaylığın kendisine nasip olduğunu söyledi. Bu tür yarışların parti içersinde hep olacağını söyleyen Başkan Alemdar, kendisinin adaylık süreçlerinde kimseyi yermediğini, sadece kendini, yapacağı çalışmaları ve projelerini aktardığını belirtti.

 

“İsimler değişebilir ama ideal hedef değişmez”

Derince’de yeni seçim döneminde de birbirinden değerli adayların çıkacağına inandığını belirten Başkan Alemdar,”Geçtiğimiz dönemlerde 8 adayı adayı oluyordu. İnşallah bu kez 18 olur. Bizde nasipse göreve yeniden talip olacağız. Bu bir hizmet yarışıdır.” dedi.  2009 seçimlerinde oy oranını % 31,5’dan % 36’ya çıkarttıklarını belirten Başkan Alemdar, 2011 genel seçimlerinde oy oranının % 48,6 olduğuna vurgu yaparak isimlerin değişebileceğini fakat ideal hedeflerin değişmeyeceğini söyledi. Referandum da alınan % 58’lik oy oranının çok çok önemli olduğuna işaret eden Alemdar, Derince’de parti olarak çok iyi bir oy potansiyeline sahip olduklarını sözlerine ekledi.

 

“AK Parti ile birlikte siyasete sevgi geldi”

“Biz güzel bir aileyiz” diyen Başkan Alemdar, “hiçbir siyasi parti bizim gibi samimi bir ortam oluşturamaz” diyerek, parti mensuplarına teşekkür etti.  İlçe Başkanı Ahmet Ark’ın bu ortamı sağlamasının güvenin eseri olduğunu belirten Alemdar, “İlçe başkanımız partinin tamamını kucaklayan dengeli bir yönetim ile yola çıktı. Ben kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum. Allah hepimize hayırlı hizmetler nasip etsin” diyerek sözlerini noktaladı.  Kurucu İlçe Başkanı Adnan Balcı ise konuşmasında, partinin bugünlere gelirken çok zorlu yollardan geçtiğine vurgu yaparak “Bir çok arkadaşımın emeği ile bugünlere geldik. 10 yıldır partimizde kavga olan hiçbir kongre görmedim. AK Parti ile birlikte siyasete sevgi geldi. Görevler, makamlar önemli değildir. Partimizin üyesi olmak hepimize yeter. “ dedi.

Soruları, Ahmet Ark yanıtladı

İl Genel Meclisi Üyeleri adına konuşan Mahmut Küçükaslan, bir arada olmanın mutluğunu yaşadıklarını söylerken, meclis üyeleri adına konuşma yapan Celal Ayvaz, partinin başarılarında büyük emeği olan gençlik ve kadın kollarını tebrik etti. Mahalle başkanları adına konuşan Cafer Durmaz ise gençlerin yüzündeki heyecanın 2002 ruhundan hiçbir şeyin eksilmediğinin en iyi ifadesi olduğunu söyledi.  Sinevizyon gösterisinin yapıldığı ve teşkilat mensuplarının sorularına İlçe Başkanı Ahmet Ark’ın yanıt verdiği toplantıda ayrıca partiye olan hizmetlerinden dolayı Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, Kurucu İlçe Başkanı Adnan Balcı, Kurucu Kadın Kolları Başkanı Serpil Korkmaz ve Kurucu Gençlik Kolları Başkanı Osman Gönül’e çiçek takdimi yapıldı.






 


 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817