Ak Parti İl Başkanına hakaret edince....
Bir gazeteye verdiği röportajda Mahmut Civelek ve babası İhsan Civelek hakkında ağır ifadeler kullanan eski Kullar Belediye Başkanı İsmail Özkar 15 bin lira para cezasına çarptırdı.

Başiskele Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi ve eski Kullar Belediye Başkanı İsmail Özkar, ilçede haftalık yayınlanan Gazete Tutanak'a verdiği röportajda AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek ve babası İhsan Civelek'e hareket ettiği gerekçesiyle mahkemeye verilmişti. 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 50 bin liralık manevi tazminat davası açılmıştı. Ayrıca Kocaeli 2. Asliye Ceza Mahkemesi de, basın yoluyla hakaret davası açmıştı. 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonuçlanmış, İsmail Özkar’ın Civelek'e yönelttiği ithamların gerçek dışı olduğuna, kişilik haklarına saldırdığına ve hakaret suçu işlediğine hükmedilmişti.

 

15 BİN LİRA ÖDEYECEK

4. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki manevi dava da sonuçlandı. Mahkeme başkanı, Mahmiut Civelek ve babası için kullanılan ifadelerin gerçek dışı ve hukuka aykırı olduğunu tespit ederek İsmail Özkar'ı tazminata mahkum etti. Böylece İsmail Özkar, İhsan Civelek'e 5 bin, Mahmut Civelek'e de 10 bin lira tazminat ödeyecek. Özkar, daha önce açılan basın yoluyla hakaret davasında da 2 bin 320 lira para cezasına çarptırılmıştı. Civelek böylece Özkar'ı toplamda 17 bin 320 lira para cezasına çarptırdı. Civelek aldığı parayı AY IŞIĞI DERNEĞİ'ne bağışlayacak.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817