AK PARTİ İL BAŞKANINDAN DİZAYN TALİMATI
 AKP Körfez İlçe Teşkilatı tarafından yapılan Mart ayı 74. Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisi, verilen talimatla bu kez, Yerel Yönetimler Şura Toplantısı adı altında yapıldı. Toplantıda, yapılan selamlama konuşmalarından sonra Belediye Başkanı İsmail Baran, 2 yıllık çalışmalarını ve bundan sonra yapacakları vaatleri anlattı. Toplantının basına kapalı bölümde ise ilçe başkanları ve belediye başkanlarına mesaj veren İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, gündem de olan ve henüz kesin yeri belli olmayan çöp fabrikasına destek olunmasını, sahada eleştiri mahiyetinde çalışmalardan kaçınılmasını istedi.

74. danışma toplantısı, Tütünçiftlik Belediye Kültür Merkezi’nde yapıldı. Salonda özellikle bayanlar için ayrılan bölüm boş kalırken, daha önceki toplantılarda gösterilen ilgi ve coşkunun bu kez olmadığı görüldü. Yerel Yönetimlerin 2 yıllık geçen zamanda yaptıklarını ve yapacaklarını anlatacakları toplantı olarak düzenlenen genişletilmiş meclise, Milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu katılmadı. Toplantıya, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İlçe Başkanı Osman Badem, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları, meclis üyeleri ve mahalle başkanları ile üyeler katıldılar. Toplantının açılış konuşmasını İlçe Başkanı Osman Badem yaptı ve ‘’Vadettiklerimizin yüzde 90’ını harekete geçirdik. Yalnızca seçim zamanı çalışmadığımızı gösterdik. Birlik, beraberlik ve kardeşlik anlayışım içinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah terörü de bitirerek, bahar aylarında iki baharı birden yaşayacağız’’ dedi.

İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ise konuşmasında, Mart ayındaki tüm genişletilmiş toplantıların bu formatla yapılacağını ve belediye başkanlarının yaptıklarını anlatıp, sorulara cevap vereceklerini belirterek, ‘’Gece-gündüz çalışan tek parti biziz. Eksiklerimizi de bu akşam tespit edip, ona göre çalışmaya devam edeceğiz. Bu gün de şehitlerimiz var, sakın bu iş bitmez düşüncesine kapılmayın. Nasıl ki dedelerimiz 250 bin şehit verdi ülkeyi kurtardıysa, bu günde farklı mücadele yok ve bu iş bitecek. Sonunda bütün teröristler bun ülkenin bağrından sökülüp atılacak ve kazanan Türkiye olacaktır. Bizim gidecek başka toprağımız yok, sonuna kadar mücadele edeceğiz. CHP, ya Anayasa masasına gelecek, ya da milletimiz onlara bunun karşılığını gösterecektir’’ dedi.

Baran faaliyetlerini anlattı

Toplantının ikinci bölümünde Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, 2 yıllık süreç içinde belediyenin yaptığı çalışmaları ve bundan sonra yapmayı düşündüğü vaatlerini slayt eşliğinde anlattı. İsmail Baran, yapılan çalışmalar içinde Necmettin Erbakan Kültür Merkezi, Yüzme havuzu, kiraz festivali, eğitime yönelik etkinlikler, burs dağıtımı ve 130 bin ton asfalt dökümünü anlattı. Baran, ihalesi yapılan çalışmalar içinde de Ziraat Bankası’nın eski binasının yıkımına bu hafta başlanacağını, Hereke Kalesi onarımının devam ettiğini ve üniversite için de Haziran ayı içinde ihale aşamasına geçileceğini söyledi. İlimpark, kapalı pazarlar, kültür merkezleri gibi çalışmaların da gerçekleşecek projeler arasında yer aldığını belirten İsmail Bara ‘’50 bin kiraz fidanı dağıtıyoruz, kiraz bahçeleri kuracağız. Bu sene ilk olarak 5. Sınıflara bisiklet dağıtacağız’’ dedi.

Toplantının bu bölümünden sonrası basına kapatıldı ve salonda yer alan partililerin yazılı soruları yöneltildi. AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, çöp fabrikası hakkında sorular gelince yaptığı konuşmada, tesisin zorunlu olduğunu ve seçilecek bir eyere yapılacağını belirterek, İzmit, Derince ve Körfez arasında bir nokta seçileceğini, bu konuda ilçe yönetimi ile belediye başkanlarının ters düşmeyip, eleştiride bulunmamalarını istedi. Bu sözler, çöp fabrikası konusunda ilçe teşkilatları ile belediye yönetimlerine destek olun, eleştirmeyin talimatı olarak değerlendirildi.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817