Ak Parti Kartepe Aday Tanıtımında rakiplere gözdağı
 AK Parti’nin Kartepe aday tanıtım toplantısı Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde başladı. Başkan adayı Hüseyin Üzülmez’in tanıtım toplantısına tüm aday adayları katıldı. Gençlik Kolları tarafından omuzlarda taşınan Üzülmez’e en büyük destek gençlerden sonra kuzeni futbolcu İbrahim Üzülmez’den geldi. Toplantı da teşkilatların coşkusu büyüktü.  Toplantıda konuşan Karabalık, haberi duyduğuda, kızdığını, kırıldığını ama küsmediğini belirtti.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

Tanıtım toplantısına Milletvekilleri Sibel Gönül, İl Başkanı Mahmut Civelek, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Başiskele Belediye Başkan adayı Hüseyin Ayaz, Kadın Kolları Başkanı Oya Tuncel, İl SKM Başkanı Halit Çokan, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Derince Belediye Başkan adayı Ali Haydar Bulut, Kartepe’nin belediye başkan aday adayları, ilçe başkanları, Kartepe’de bir önceki dönem belde başkanlığı yapan eski belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

 

OMUZLARDA TAŞINDI

Salon parti bayrakları ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın posterleri ile süslendi. Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının konseri ile başlayan konsere katılım yoğun oldu. Partililerin coşkulu olduğu toplantıda Üzülmez’i İzmit belediye  meclis üyeleri de yalnız bırakmadı. Yaklaşık 1500 kişinin katıldığı aday tanıtım toplantısına, çok sayıda partili salonda yer bulamadığı için dışarıda kaldı. Gençlik kolları Kültür Merkezi’nin dışında bir araya gelerek davullar ve meşalelerle Üzülmez, Civelek ve Milletvekili Sibel Gönül’ü karşıladı.

 

ALKIŞLARLA KARŞILANDI

Salona giren belediye Başkanı Şükrü Karabalık, “Sen Kartepe’nin gururusun” sloganları ile karşılandı. Karabalık’ı gençler ve teşkilat üyeleri uzun süre alkışladı. Protokol ile selamlaşan Karabalık’ın diğer parti protokolü ile de tek tek selamlaştı.

 

BAŞARILAR DİLEDİ

Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Bakanı Hasan Kandaz, muhalefetin adaylarını eleştirerek, mevcut belediye başkanın hamiliğine soyunduklarını kaydetti. Üye sayılarının 17 bin olduğunu belirten Kandaz, “Cılız ses çıkaranlar hayatları boyunca bizim üye sayımız kadar oy alamamışlardır” dedi. Aday adaylığı döneminde rakibi olan ve aday gösterilen Hüseyin Üzülmez’i tebrik eden belediye Başkanı Şükrü Karabalık, tüm hizmetleri Kartepe teşkilatları ile yaptıklarını kaydetti.

 

PARTİNİN NEFERİ OLACAĞIM

Aday adaylığı döneminde 7 kişinin yarışa girdiğini belirten karabalık, “Fahim Kılıç başta olmak üzere tüm aday adaylarımız partimizin genel ilke ve prensiplerini anlattı. Çok centilmence çalıştılar. Ben onlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Genel Merkez Hüseyin Üzülmez’e görevi verdi. İlçemize ve teşkilatımıza hayırlı olsun. Kendimi adaylığa en yakın hissettiğim seçimler bu seçimlerdir.Kızdık, kırıldık ama küsmedik. Hayatta asıl olan vefa ve sadakattir. Hepimiz Türkiye’nin kalkınma davası için hizmetkarız. Karar açıklandığında tepkiler oldu ama biz bunları yatıştırdık. Bundan sonra bende bu partinin bir neferi olarak çalışacağım” dedi.

 

KAVGA YASAK

Siyaseti asla kavga aracı olarak görmediklerini belirten büyükşehir belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Siyaseti her zaman uyum içinde yaptık. Gücümüzü her zaman birbirimize olan sevgiden aldık. Kocaeli teşkilatlarını Türkiye örnek alıyor. Burada kavga yasak. Bizde formül kazan kazan. Sevgiden zarar gelmez. Ne kazandıysak sevgiden kazandık. Biz burada saat 12.00 olmadan seçimlerin sonuçlarını alıp başbakanımıza bildireceğiz. Başbakanımız o zaman yine Kocaeli’den Allah razı olsun diyecek” dedi.

 

REKABET BİTTİ

Yolsuzluklarla ilgili ilk kez konuşan Sibel Gönül, “Eğer hırsızlık yapılmışsa bunu ortaya çıkarmak bizim boynumuzun borcu. Biz yolsuzluk ve yoksullukla savaşmak için mücadele ediyoruz” dedi. Yerel seçimlerinde Kartepe’nin yine en iyi oyu alacağına inandığını belirten Gönül, ilçeye yapılan hizmetleri tek tek anlattı. Adayın belirlenmesi ile artık rekabettin bittiğini belirten İl Başkanı Mahmut Civelek, belirlenen adayların başbakanın adayı olduğunu ve herkesin bu doğrultuda hareket etmesini istedi. Teşkilatların ev ev güçlü bir şekilde çalışacağını belirten Civelek, 30 Mart7a Kocaeli’den başbakana güçlü bir selam göndermek istediklerini kaydetti.

 

ARTIK SİZE EMANETİM

“Sen üzülme Kartepe bölünmez”, “Adam gibi adam Hüseyin Üzülmez” sloganları ile kürsüye çıkan belediye başkan adayı Hüseyin Üzülmez, bugüne kadar hizmet veren Şükrü Karabalık’a çok teşekkür etti. Farklı bir belediye başkanlığı profili çizeceğini söyleyen Üzülmez, “Doğup büyüdüğüm Kartepe’ye borcumu ödemeye geldim. Artık size emanetim. Ruhumuzu kirletmeden, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeden, yedirtmeden, adaletli bir belediyecilik anlayışı ile halka hizmet vereceğiz. Ak hizmetleri hep birlikte yapacağız. Sosyal belediyecilikten tüm Kartepelileri yararlandıracağız. Kartepe hem sosyal belediyeciliğin örneği, hem turizm, hem spor merkezi, hem ticaret merkezi yapacağız” dedi.

 

HESAP SORAN DEĞİL, HESAP VEREN OLACAĞIZ

Kartepe’nin kendi istihdamını sağlayan bir yer haline geleceğini söyleyen Üzülmez, “Uzun zamandır kurduğumuz ekip ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yakında yapılacak olan projelerimizle herkes büyük heyecan yaşayacaktır. Kartepe turizm ve ticaret merkezi olmaya hazır. Birlikte yöneten, hesap soran değil, hesap veren bir belediyecilik anlayışı ile çalışacağız” dedi. Kartepe’de gördüğü heyecan ve sağlam iradenin kendisini etkilediğini belirten Bakan Fikri Işık, “Çok seviyeli bir aday adaylığı süreci yaşandı. En fazla oy alarak Hüseyin Üzülmez’i belediye başkanı olarak seçeceğiz. Kartepe’nin bir ilçe kimliği olması için gece gündüz çalışan, ilçeyi marka yapmak için hiçbir şeyden kaçınmayan Karabalık’a teşekkür ediyorum” dedi.

 

KARABALIK’I BARIKMAYACAĞIZ

Bu sürecin bir bayrak yarışı olduğunu belirten Işık, “Görev aşkı devam ettiği sürece hepimiz bu millette hizmet edeceğiz. 30 Mart’tan sonra başkanı öyle bırakmayacağız. Başka bir konumda hizmet etmeye devam edeceğiz”  dedi. Birilerinin yapılan hizmetleri görmek istemediğini belirten Işık, “Halk bu hizmetleri görüyor ve her zaman desteğini sandık başında veriyor. Halkımız bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Biz bu dönem yine kazanmak istiyorsak gece gündüz çalışacağız” dedi.

 

CANIMIZ DEDİKLERİMİZ BİZİ VURDU

Yapılanları hiçbir zaman yeterli görmediklerini belirten Işık, “Türkiye güçlendikçe, büyüdükçe, prangalarını kırdıkça önüne engeller koyuluyor. Ak parti iktidara geldiğinden beri kronik sorunları çözmeye çalışırken, dışarıdan ve içerden önüne koyulan engelleri aşmaya çalışıyoruz. Milli iradeye her kim müdahale etmek isterse karşısında önce bizi bulur. Sürekli kriz yaratmak isteyenler biliyorlar ki ekonomik kriz olmadan AK parti’nin gitmeyeceğini biliyor. Bu yüzden her saldırılarını kriz çıkarma peşinde koşuyorlar. Tüm çabaları artık boşa çıktı. Seçimlere kadar daha bazı oyunlarla karşılaşacağız” dedi.

 

SEÇİM GÜVENLİĞİ ÖNEMLİ

Bu seçimler milli iradeye sahip olanlar ile darbeciler ve yanında duranlar arasında geçeceğini söyleyen Işık, “Paralel yapı ile hareket edenler bizim iktidardan gitmemiz için çabalıyor. Halk 30 Mart’a gereken cevabı verecektir. Bizim görevimiz AK parti’ye verilen her oyu AK partiye yazılmasını sağlamaktır. Bizim görevimiz sandığa atılan oy hangi partiye atılmışsa o partiye yazılmasını sağlayacağız. Sandıktan çıkan oyların tutulduğu tutanaklar seçim kuruluna verilinceye kadar sorumlusunuz. Sandığın güvenliği çok önemli” dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817