Ak Parti Kartepe kongresi tek Liste ile yapıldı

AKP Kartepe’de çok sancılı bir ilçe kongresi yaşadı. Parti genel merkezinin kesin kararı nedeniyle daha önceki kongreleri tek liste ile gerçekleştiren AKP,  Karatepe’de  Hatice Bilecen isimli bir kadın parti üyesinin direnci ile karşı karşıya kaldı.

LİSTESİYLE SALONA GELDİ

Uzunçiftlik Düğün salonundaki kongreye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da vardı. Kongrede parti genel merkezinin belirlediği Hasan Kandaz’ın tek aday olması bekleniyordu. Ancak iki gün gönce adaylığını açıklayan Hatice Bilecen geri adım atmadı. Hatice Hanım, elinde seçime sunacağı liste ile birlikte salona geldi, kimse yüzüne bile bakmadı.

İSTİFA ETTİRME ÇABASI

Kongrede konuşan İl Başkanı Civelek, “Hem AK Partiliyim diyecek, hem genel merkez kararına karşı çıkacaksın. Yok böyle şey. Biz suya sabuna dokunmadan siyaset yapamayız” dedi. Hatice Bilecen’e adaylıktan çekilmesi için baskı yapıldı, kadın aday direndi. Seçime geçilmeden önce Bilecen’in listesinde yönetim ve il delegesi adayı olarak yazılı isimler üzerinde baskı başladı. Pek çok kişi, parti yönetiminin gazabından korkup, Bilecen’in listesinden çekildi.

BEYAZ LİSTE SEÇİME ALINMADI

Kongrede Bakan Yıldız’ın konuşmasının ardından seçime geçilmeden önce, parti yöneticileri  Hatice Bilecen’in hazırladığı beyaz listede ismi bulunanlar üzerinde baskı uygulamaya başladı. Bu baskılar üzerine listedeki bazı simler çekilmedi. Daha sonra parti yönetimi ve kongre divanı, Hatice Bilecen listesinin eksik olduğunu belirterek seçime alınmayacağını açıkladı. Büyük direniş göstermesine, geri adım atmamasına rağmen seçime giremeyen Bilecen salondan ayrılırken ortalık karıştı. Ancak sonuçta parti yönetiminin isteği oldu, seçim tek liste ile yapıldı. 

HASAN KANDAZ’IN LİSTESİ

YÖNETİM: Hasan Kandaz, Niyazi Aydın, Veysel Pınar, Mustafa Yılmaz, Deniz Yıldız, Kemal Yıldız, Vedat Cuvalcı, Musa Karabalık, Ersin Er, Sadık Yılmaz, İbrahim Sönmez, Zeynep Kuşku, Hülya Şen Şener, Emine Ayvaz, Nurdan Köksal, Duygu Ertuğ, Nazan Güleryüz  Şiviloğlu, Şeref Merttürk, Necdet Subaşı, Selçuk Kösemen, Ali Koç, Arif Özkan, Aşkın Adıgüzel, Fatih Topal, Yusuf Özdemir, Mehmet Tanta, Cemal Halil, Yüksel Dilek, Zafer Turhan, Fatih Bal.

HATİCE BİLECEN’İN LİSTESİ

YÖNETİM: Hatice Bilecen, Ahmet Ünal, Yusuf Tandoğan, Ahmet Yılmaz, İsmet Karal, Yusuf Güneş, İrfan Akdoğan, Hikmet Kale, Yılmaz Mengütemur, Hamza Metin, Necati Kolay, Ednan Karslı, Salih İlter, Şükrü Şimşek, Ahmet Karaduman, Ahmet Zengin, Nurgül İnan, Zühtü Demir, Ayşe Şahin, Mahmut Taşçı, Sinan Cengiz, Cumhur Yücel, Erdal Eşgin, Emine Bayram, Selçuk Nemli, Yusuf Sönmez, İhsan Gündoğdu, Ali Durmuş, Saim Dede, Adem Top.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817