AK PARTİ KÖRFEZ ADAY ADAYI FARUK DENLİ ‘MEVZU YÜK OLMAK DEĞİL, YÜK ALMAK’’
Ak Parti Körfez Belediye Başkanlığı aday adaylarından Faruk Denli, yerel seçimlerde alacakları oy oranıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sırtındaki yükü azaltacaklarını vurguladı. Konuşurken mütevaziliğini son derece yüksek tutan Denli, Körfez Belediye Başkanımız Yunus Pehlivan ile gerçekleştirdiği istişare sonrası cesaretlendiğini belirtti. Denli, eğer Yunus Pehlivan olmazsa aday olduğunu, beraber hizmet dolu yıllar geçirdikleri aralarından bir sorun olmasının mümkün olmadığını da sözlerine ekledi.

Faruk Denli, kendisinin ve arkadaşlarının tüm çabasının bu nedenle olduğunu belirterek, ‘’Bizim için yerel seçimleri kazanmak sorun değil. Kocaeli’nde 13-0’lık sonuçla seçimleri alacağımızı biliyoruz. Ancak, yalnızca seçimi kazanmak yetmiyor, alacağımız oy yüzdesi bir önceki seçimlerde elde edilen başarının üzerinde olmalıdır. Başbakanımız gece gündüz bunun için çalışıyor. Bizde bu çalışmaları karşılıksız bırakmayıp, en yüksek oy oranını elde ederek liderimizin yükünü hafifleteceğiz’’ dedi



FARUK DENLİ KİMDİR?

AKP’nin Körfez’deki aday adaylarından Faruk Denli 1964 Gümüşhane doğumdum. 1971 yılından bu yana Körfez İlçesi’nde ikamet ediyorum. Hacettepe Maden Bölümü’nü bitirip ön lisansını yaptım. Özel bir şirkette çeşitli kademelerde görev yaptım. Ak Parti’nin kurucu üyeleri arasında yer aldım. 7 yıl Belediye Meclis Üyeliği yaptım. 4.5 yıl Hereke Bölge Koordinatörlüğü görevini yürüttüm. Belediyede komisyon başkanlıkları ve 2 yıl Büyükşehir Belediyesi’nde Encümen Üyeliği yaptım. Evli ve  iki çocuk babasıyım. Hereke’de ikamet ediyorum.

Faruk Bey neden aday oldunuz?

2001 yılında Ak Parti’de kurucu üye oldum. 2009’a kadar Hereke Belde Başkanlığı görevini üstlendim. Ak Parti’nin vizyonunu benimsiyorum. Partimiz değişim ve gelişime açık siyaset güder. Hereke’de görev yaparken vatandaşların teveccühü , parti ve meclis üyelerinin teveccühü bende bu fikrin oluşmasına neden oldu. İl, ilçe yöneticilerimiz, belediye başkanlarımız, büyükşehir belediye başkanımız ve milletvekilleriyle  istişare yaptık, sıkıntı olmadığını gördük ve adaylık için karar verdik.Aday olmaya ilk karar verdiğim zaman Yunus Pehlivan’ın yanına giderek bu konuda istişare yaptım. Aldığım olumlu cevaplar beni daha da cesaretlendirdi. Süreci sürdürmeye devam ediyoruz. 11 aday adayımız var ve aramızdan birisi aday olacak. Parti ahlakı ve karakter gereği sonuç ne olursa olsun canla başla birbirimizin yanında yer alıp çalışacağız. Ben Faruk Denli olarak aday kim olursa olsun canla başla çalışacağımı taahhüt ediyorum, arkadaşlarımın da aynı görüşte olduğunu biliyorum.

Aday adayları için yapılan temayülü nasıl değerlendiriyorsunuz?

Teşkilat temayülü 104 aday adayı için, il ve ilçe icra kurulu tarafından oylama yapıldı. Herkes gönlünden geçeni yazdı ve sonuçlar mühürlenerek gönderildi. Sonucu Başbakanımız ve çok az sayıda insan biliyor. Temayül sonuçları açıklanmamıştır. Genel merkezde ve hazirun önünde açılacak ve sonuçlar belli olacaktır. Öncesi ve sonrasında da sonuçların bilinme şansı yok. Ama, temayül öncesinde ve sonrasında oy kullananlarla görüşmeler yaptık ve bizimde teveccüh edileceğimizi gördük. Bu şekilde bir fotoğraf ortaya çıktı. Mevcut Belediye Başkanı ve İlçe Başkanı ile  yarıştık, fakat iyi bir destek alacağıma inanıyorum. Belediye personeli tarafından tanındığım ve ilçe yönetimince de bilinip sevildiğim için temayülden iyi bir sonuç bekliyorum. Hayal laflar edip, değişik sonuçlar almak hoş olmaz. Sukut-ı hayal yaşamak istemem.

Uzun süre birlikte çalıştığınız iki isimle rakip oldunuz, bu konuda neler düşünüyorsunuz?

Ak Parti’de değişime ve gelişime açık siyaset yapan bir partidir. Bundan doğal bir şey olamaz. Başkanımız Yunus Pehlivan ve ilçe Başkanı Engin Koyun ile birlikte yıllarca çalıştım ve bundan büyük bir zevk aldım. Ama her iki isimle de çok iyi çalışmama rağmen partimin izlediği siyaset gereği, eğer Körfez’de değişim olacaksa biz de varız dedik. Başkan Yunus pehlivan, her defasında kendisinin tercih edilmemesi halinde benim aday olmamı tercih edeceğini söyledi. Engin Koyun’da benim aday olmamdan memnun olacağını söyleyince aday adayı oldum. Aday kim çıkarsa çıksın bir nefer gibi çalışacağımı taahhüt ederim. Yunus başkanımla uzun yıllar Körfez’e hizmet ettik. Beraber çalışmalar yürüttük. Kimsenin kimseye kalbi kırgın değil. Biz bir aileyiz.

Körfez için projeleriniz var mı?

Şu anda aday adayı olduğum için proje konuşamam. Ancak, muhakkak ki projeler oluşturacağız. Körfez’de bir Kent Meydanı yapılması hakkında ki projemiz geç kalınmış, yapılması gereken bir projedir. Gerekirse istimlaklar yapılarak, insanların dinlenip eğleneceği, nefes alabilecekleri alanlar yapmalıyız. Kent Meydanı konusunda oldukça geç kaldık.

Limanlar ve sanayi hakkındaki düşünceleriniz nedir?

Sanayicilerin bu kente ve limanlara yatırımları var. Körfez İlçesi’nin katma değeri yükseliyor. Bunu kabul etmek lazım. Yarımca, Mimar Sinan Mahallesi’nin kurulu olduğu bölge kiraz ve üzüm bağlarıyla doluydu. Bu sanayi süreci bizi olduğumuz noktaya getirdi. Sanayileşmenin insan yaşamına olumsuz katkıları var. Bizler devreye girip bu olumsuzlukları ortadan kaldıracağız.. Hem fiziki, hem manevi anlamda yapılacak projelerle bunu sağlamalıyız.

Kooperatiflerle olan anlaşma bitiyor, ulaşım hakkında ne düşünüyorsunuz?

Tüm ulaşım yetkisi Büyükşehir’e verildi. Bu konudaki yetki ve araçlar büyükşehir bünyesinde. Büyükşehirde hatları ihale etti ve kiraladı. 2014 yılında bu ihale bitiyor, ama sonrasında nasıl bir çalışma yapılacak bilmiyorum. Vatandaş ulaşımdan rahatsız, muzdarip. Bu nedenle ulaşım mastır diye bir plan üzerinde çalışma yapılıyor. Kooperatifler birleştirilip, tüm geliri tek bir havuzda toplanacak. O zaman araçlar için durak konusu olmayacak ve yoldan geçen her araç yolunun üzerindeki yolcuyu alıp kesintisiz ulaşımı sağlayacak. Fakat. Kooperatifler buna sıcak bakmıyor. Hatlar arasında değer farkı olduğu için anlaşma sağlanmasında zorluklar yaşanıyor. Bu konuda ve raylı sistem konusunda da çalışmalar yapılıyor, görev alırsak tüm bu projelerin takipçisi olacağız. Görev alınca bu konulardaki görüş ve düşüncelerimizi rapor haline getirip sunacağız ve çözüm yolunu bulacağız.

Nasıl bir oy oranı düşünüyorsunuz?

Partimizin bundan önceki seçimde aldığı oy oranının altında oy almayı kabul edemeyiz. Hedefimiz bu oy oranının üzerinde seçmen desteği kazanmak olacaktır. Bir dünya lideri olan Başbakan’a sahibiz. En yüksek oyu alıp, Başbakanımıza hediye ederek, yükünü hafifletmeliyiz. Gayretimiz Başbakan’ımızın yükünü azaltmak olmalıdır. AKP gücünü Recep Tayyip Erdoğan sayesinde milletten alıyor. Ona layık olmalıyız. Diğer partilerde lider değişir seçmeni aynı kalır, AKP’de lider değişirse güç azalır, gücü liderden alıyoruz. Aday olmam halinde abartısız olarak yüzde 50’nin üzerinde oy alacağımı biliyorum. Tüm aday adayı arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Kim buna layık görülürse görülsün, geride kalan arkadaşların aynı gayretle çalışmaya devam edeceklerine inanıyorum. Görev almam halinde de mevzuat gereği çalışma arkadaşlarımı seçerken teknik kadrolara dikkat edeceğim. Bu arkadaşlarım Körfez’in tamamını temsil edecek isimlerden oluşacaktır. Böyle bir meclis tablosu düşünüyorum.

 

Başkan olursanız Belediye’de nasıl kadro değişiklikleri düşünüyorsunuz?

Belediye hizmetleri bir ekip işidir. Kabiliyet ve becerisi olan insanlarla bunu götürmek istersiniz. Süresi belli olan yeniden sürekli hareket halinde olmanız gereken bir yapının içerisinde olacaksınız. Belediyeciliği bilirim, zaman az hizmet çok olmalı ve aynı zamanda, insanların gönlüne girmek sorunları çözmek zorundasınız. Kendinizi beğendirmeniz için hızlı hareket etmeniz lazım. Güçlü bir ekip olması gerekiyor. Bende herkes gibi kendime uygun hızıma hız katacak olan insanlarla yolumuza devam etmeyi düşünüyorum.

 

Son olarak neler söylemek istersiniz ?

Olumsuz hiçbir tepki almadım.  Daha çok destek veren insanlar mutlu olan insanlar oldu. Hatta müracaatımızda o günde ummadığım insanlar geldi. Başvuru yaptığım gün gelen insanları görünce duygulandım. O kadar kalabalık beklemiyordum.Her kesimden insan gördüm. Bu kadar insanın bir arada olması beni çok mutlu ediyor. Amacımı görev bize verilirse, hızlı bir şekilde işimize bakmak olacak. Aldatmadan, adlanılmadan görevimizi yerine getireceğiz.  Yapacak hizmetlerimizi en hızlı şekilde yapacak. Yapamayacağımız işlerin sözünü verip insanları kandırmayacağız.

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817