Ak Parti Körfez Belediye Başkan Aday Adayı Demirok;“ Ok yaydan çıktı“
Ak Parti Körfez Belediye Başkan Aday Adayı Cihat Demirok; "Bismillah" diyerek yola çıktım.. Hayatım boyunca arkama bakmadım. Hizmet etmek istiyorum"dedi. Sizi Cihat Demirok  ile gerçekleştirdiğimiz röportaj ile baş başa bırakıyorum.. 

Cihat Demirok Kimdir..?

Kocaeli’li olup 10.05.1972 İzmit doğumluyum. Evliyim , okuyan 3 oğlum var. Kirazlıyalı’da ikamet etmekteyim. İlköğretimimi Kirazlıyalı, orta ve lise eğitimimi İzmit’te tamamladım. İzmit İmam Hatip Lisesi kökenliyim. 1995 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mahalli İdareler Bölümünü bitirdim. 2008 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinde Lisansımı tamamladım. Orta derecede Fransızca ve Arapça eğitimi aldım. Dürüst, cesur, adaletli ve halkın içerisinde halkla birlikte, yaşlıyı merhametli, çocukları seven, kadınlara hoşgörülü, çalışmayı vebal şuuruyla yerine getiren sözünün eri biriyim.


Daha önce hangi iş ile uğraşıyordu..?

1999-2004 yılları arasında Kirazlıyalı Belediyesi’nde tahsildar ve satınalma sorumlusu olarak çalıştım. 2004-2013 yıllarında Körfez Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Müdürlüğü personeli olarak çalıştım ve halen çalışmaya devam ediyorum.

Siyasete girme kararını nasıl aldınız, siyasi geçmişiniz nedir ?

Fazilet Partisi kökenliyim.. Lisede devlet parasız yurdunda kaldım. Üniversiteyi devlet üniversitesinde ve devlet yurdunda kalarak tamamladım. Eğer çalıştığım alanda birileri benden fayda sağlayacaksa, bunun en çok devletim ve milletimin hakkı olduğunu düşünüyorum. Bu düşünce ile yola çıktım. Babamın çalıştığı Körfez ilçe Atalar mahallesinde kurulu Bemis- Adayar Fabrikası 1983 yılında kapandı. Şaibeli işlemler ve mahkemeler sonucu değiştirmedi. Babam ve 87 arkadaşı maaş ve tazminatlarını alamadı. Çok sıkıntılar çektik. O zaman dedim ki, adaletsizliğe asla boyun eğmeyeceğim. Hala sözümün arkasındayım. Bismillah diyerek yola çıktım ve arkama bakmıyorum. Amacım devletimin kudretli, milletimin sağlıklı ve eğitimli mutlu olmasıdır. Bunu sağlamak için bütün gücümle çalışacağım.


Neden aday adayı oldunuz ?

Çünkü farklı bir başkan olacağım, halkın içerisinde olacağım, adil olacağım, merhametli ve hoşgörülü olacağım. Zenginliği halkın tüm katmanlarına yaymaya çalışacağım. Cesur olacağım sıkıntıları kararlılıkla beraber çözmek, birlikte kazanıp birlikte bölüşmek,  sıkıntıları giderecek hizmetleri yaparken vizyon getirecek projeleri de hep beraber gerçekleştirmek için aday oldum.

 

Ak Parti’deki aday adayları ve süreç hakkında neler söyleyeceksiniz ?

Aday adaylarının çok olması benim için herhangi bir sıkıntı oluşturmuyor. Ben kendi çalışma metodumla mücadele veriyorum. Diğer aday adayı olan arkadaşlarıma da çalışmalarında başarılar diliyorum. Aday gösterilmezsem kırılırım, ancak küsmem söz konusu olamaz. Kim aday olursa canı gönülden destekleyeceğime söz verdim. Her zaman verdiği sözün arkasında duran biri olarak yaşadım ve öyle de olacak..! Aday adayı olduğum zaman önce bir şaşkınlık yaşandı etrafımda. Hiç kimsenin beklemediği bir sürpriz çıkış oldu. Geçen süreçle birlikte şaşkınlık ifadeleri yerini tebrikler ve destek olan insanlar ile doldurdu. Çalışmalarımı gerçekleştirirken insanlardan; “Biz sizi dürüst olarak tanıdık, siyasete girerken çok zorlanacağınızı düşünüyoruz. Gönlümüz sizden yana, adaylığınız halinde hangi partiden olursak olalım sizi destekleyeceğiz sözlerini defalarca duydum.

Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü var;” Millete efendilik yoktur. Millete hizmet vardır. Millete hizmet eden, milletin efendisi olur. Bu sözü çok seviyorum. Belediye başkanlığı bir patronluk makamı değil. Bir genel müdürlük makamıdır. Eğer bir patron varsa o da millettir.

Yunus Pehlivan hakkındaki düşünceleriniz neler ?

Yunus Pehlivan  İmam hatipli olarak dürüst, inançlı çalışkan merhametli… ODTÜ’lü bir Yunus Pehlivan ise zeki, çalışkan, bilgili olmak manasına geliyor. 10 yıldır belediye başkanlığı yapan Yunus Pehlivan’ın ustalık dönemi talep etmesini anlatacağım bir anekdotla yorumlamak istiyorum. Teşbih’te hata olmaz derler ya….

   Eski zamanlarda bir genel müdür görev süresi bitince üç zarf bırakmış yeni gelen müdüre. Yeni gelen müdüre demiş ki, başın sıkışınca sırayla açarsın..

-           

-    Müdürün başı bir süre sonra sıkışmış.

-           

  Açmış birinci zarfı. Zarfta “Geçmiş yönetimi kötüle”yazısıyla karşılaşmış. Başlamış yönetimi kötülemeye.. Bir süreliğine sıkıntılı süreç geçmiş..

-           

-     Daha sonra yine başı sıkışmış, ikinci zarfı açmış. Zarfta  “Yanında çalışanları kötüle” ifadesiyle karşılaşmış. Başlamış kötülemeye. Sıkıntısı bir süre daha geçmiş..

 

Derken müdürün başı yine sıkışmış, açmış üçüncü zarfı  “Sende üç zarf hazırla ve yeni müdürü bekle “ ifadesiyle karşılaşmış. Anektod böyle…

Eğer genel merkezimiz başkan Yunus Pehlivan’ı yeniden aday gösterirse, onu destekleyeceğim.  Söz verdim ve sözümün arkasında duracağım. Aday kim olursa olsun sonuna kadar destekçisi olacağım.  Kaldı ki Yunus Bey’in kendisi söylemlerinde yeni dönemde farklı bir belediye başkanı olacağını topluma beyan etmiştir. Yunus Pehlivan Körfez’e hizmet etmiştir, kendisine teşekkür ediyoruz. Başarısının arkasında güçlü bir Büyükşehir yönetimi ve güçlü bir iktidar bulunuyor.

Diğer siyasi partiler için düşünceleriniz neler ?

Ak parti dışında herhangi bir siyasi partinin ve adayının kazanma ihtimalinin olduğunu düşünmüyorum.

Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki düşünceleriniz ?

Benim hayatımda lider olarak kabul ettiğim üç kişi vardır. Hz. Peygamber Efendimiz (s.a.v.), Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. En takdir ettiğim devlet adamları ise Kamuran İnan, Vecdi Gönül ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’dür. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı bir parti başkanı olarak değil. Bir lider olarak görüyorum. Ak Parti öncesinden onu desteklemeye söz verdim. Ve hala desteklemeye devam ediyorum. Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte aktif ve etkili siyaset yapmak, devletime ve milletime hizmet etmek arzusuyla, aday adayı olma kararı aldım. Tüm halkımızı Ak Parti ailesine katılmaya davet ediyorum.

Son olarak söylemek istedikleriniz neler ?

Allah (c.c) layık bir kul, devletime ve milletime hizmetkar bir vatandaş olarak Körfez Belediye başkanlığına Aday Adayı olarak huzurunuzdayım. Eğer Başkan olursam herkesin evine uğrayacağım ama akşam vakti ama şafak sökerken. Farkında olmasanız da bazen açık bazen gizli aranızda olacağım..” Bir dönem başkanlık yaptıktan sonra çekilmeyecek görevden kaçmayacağım. Halkım beni desteklediği sürece görevimin başında olacağım. Halkımızın gönlünde ve kendi vicdanımda hoşnut kalmak istiyorum. Bunun için çok çalışacağım.

TÜM HALKIMI SEVGİ ve MUHABBETLE SELAMLIYORUM.. SAYGILARIMLA..

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehmet demirok 10 yıl önce

kirazlıyalı olarak sana desteğimiz her zaman sürecek

banner2817