AK Parti sandık başına gidiyor
 Süriye ÇATAK TEK – AK Parti’de geçtiğimiz Cuma günü sona eren milletvekilliği aday adaylığı başvurularının ardından dün akşam yapılan aday adayı tanıtım programının ardından bugün temayül yoklaması yapılacak. 66 kişinin yaptığı başvurunun ardından önceki gün Müge Olşen’in de başvurusunun kabul edilmesiyle birlikte 67 aday adayı için 2 bin 50 teşkilat üyesi temayül yoklamasında oy kullanacak. Antikkapı’da saat 09.00’da başlayacak olan temayül yoklamasını Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati yönetecek. Oy kullanma saat 16.00’da sona erecek.

 

GENEL MERKEZ YÖNETECEK
Antikkapı’da gerçekleştirilecek olan temayül yoklamasını komisyon başkanı Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Kadın Kolları MYK Ayşe Bahçecik, Gençlik Kolları MYK Davut Arpa yönetecek. Komisyon başkanı Nurettin Nebati’nin konuşmasının ardından ilçeler için kurulan sandıklarda her ilçe oyunu kullanacak. Oy kullanımı saat 16.00’da sona erecek.

 

GENEL MERKEZ SONUÇLARI AÇIKLAMAYACAK
Her teşkilat üyesi oy pusulasına 11 isim yazmak zorunda. 11 kişiden az ya da fazla yazılan oy pusulaları geçersiz sayılacak. Oy pusulasında aday adayların isimleri alfabetik sıraya göre yazılacak ve soy isimleri büyük harfle yazılacak. Saat 16.00’da oy sayımı bittikten sonra kullanılan oylar sayılacak ve oylar torbalara konularak mühürlenecek. Mühürlenen oy torbaları genel merkeze götürülecek. Burada açılacak olan zarflarda çıkacak oylar sayılacak ve kimin kaç oy aldığı burada belirlenecek. Sonuçlar açıklanmayacak.

6 İSİM TEMAYÜLDE YOK
Müge Olşen ile birlikte 73 olan aday adayı arasında 6 isim temayüle girmeyecek. Mevcut milletvekillerinden Zeki Aygün, İlyas Şeker, Mehmet Ali Okur, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, eski milletvekili Eyüp Ayar ve eski İl Başkanı Mahmut Civelek temayül yoklamasına katılmayacak.

 

14 SANDIKTA OY KULLANACAK
Antikkapı’da yapılacak olan temayül yoklamasında 12 ilçe için, il yönetimi ve istişare kurulu üyeleri için birer sandık kurulacak. Her ilçe kendi sandığında oy kullanacak. İl yönetimi ve istişare kurulu da kendi sandığında oy kullanacak. Salonda izdiham yaşanmaması için il başkanlığı tüm ilçelere ayrı saatler vererek oy kullanımına gelmelerini istedi.

 

İSTİŞARE KURULU OY KULLANACAK
AK Parti’de daha önce yapılan temayül yoklamalarında İstişare Kurulu üyeleri oy kullanmadı. Ancak İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ve yeni yönetimi, Mahmut Civelek döneminde kurulan ve partinin kurucularının içinde yer aldığı istişare kurulunun oy kullanması sağlandı. 150 kişilik istişare kurulu ile birlikte oy kullanacakların sayısı 2050 oldu.

 

Temayülde oy kullanacaklar
İl İstişare Kurulu: 150
İl Ana Kademe: 50
İl Kadın Kolları: 50
İl Gençlik Kolları: 50
12 İlçenin Ana Kademe Yönetimleri: 340
12 İlçenin Gençlik Kolları Yönetimi: 340
12 İlçenin Kadın Kolları Yönetimi: 340
12 ilçenin mahalle temsilcileri: 472
Eski Milletvekili: 1
Belediye Meclis üyeleri: 236
Belediye Başkanları: 13
Disiplin Kurulu: 5
Demokrasi Hakem Heyeti: 3
Genel toplam: 2050

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817