Ak Parti’de Adaylık Ücretleri Belirlendi

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, meclis üyeliği başvuruları için tarih de netleşti. Meclislere aday adayı olmak isteyen partililer, tıpkı belediye başkan aday adayları gibi 5 Kasım’dan itibaren başvuru yapabilecek. Ancak başvuru tarihleri 12 Kasım’da değil, 3 Aralık’ta sona erecek.

BÜYÜKŞEHİRLER 5 ARALIK’TA

Habere göre AK Parti, ülke genelindeki Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını ise 5 Aralık tarihinde kesinleştirip duyurmuş olacak.

5 VE 10 BİN LİRA

Öte yandan AK Parti’de başvuru ücretlerinin de kesinleştiği ifade ediliyor. Adalet ve Kalkınma Partisinde büyükşehir belediye başkanlığına aday adayı olacaklardan 10 bin, iller için başvuru yapacaklardan ise 5 bin lira adaylık parası alınacak. Kadın adaylar ve engelliler ise bu miktarın yarısını ödeyecek. Ücretler, başvuru yapılan il ve ilçe teşkilatına gelir kaydedilecek ve iade edilmeyecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817