AK Partili gençler  Osmanlı Türkçesi kursuna başladı
 AK Parti İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkan Vekili Enes Akbal ve 20 kişilik yönetim kurulu üyeleri İZMEK’te Osmanlı Türkçesi kursuna kayıt oldu. İlk derse İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz da katıldı.

AK Parti İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkan Vekili Enes Akbal ve yönetimi İZMEK’te açılan Osmanlı Türkçesi kursuna kayıt oldu. Belsa Plaza yanında bulunan kursun ilk gününe İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, İlçe Başkan Yardımcıları Özcan Aygün ile Yusuf Yıldız da katılım sağladı. Kurs öncesinde açıklamalarda bulunan Başkan Vekili Enes Akbal, Osmanlı Türkçesi’nin tarihimizi öğrenmemiz açısından önemine dikkat çekerek, “Tarihimizi öğreneceğiz ve gelecek nesillerimize aktaracağız” dedi. İlçe Başkanı Ali Korkmaz da muhalefetin tutumunu eleştirerek, “Olayı basite indirgemek sadece muhalefetin işidir. Osmanlı Türkçesi’ni sadece mezar taşlarını okumak gibi değerlendirmek basite indirgemek olur” diye konuştu.

‘BASİTE İNDİRGEMEK MUHALEFETİN İŞİDİR’

İlçe Başkanı Ali Korkmaz, “Gençlerimiz Osmanlı Türkçesi’ni öğrenerek geçmişiyle bağlarını kuracaktır. 6 asır dünyaya hükmeden bir medeniyet. Geçmişini bilmeyen bir millet geleceğe güvenle bakamaz. O yüzden de bizim bu büyük medeniyetle bağlarımızı kurmamız lazım.  Osmanlıca diye bir dil yok Osmanlı Türkçesi var.Bir çok eserlerimizi anlayabilmemiz, tarihimizi bilmemiz açısından Osmanlı Türkçesi’ni öğrenmek çok önemli” şeklinde konuştu. Muhalefetin tutumuna değinen Korkmaz, “Olayı basite indirgemek sadece muhalefetin işidir. Osmanlı Türkçesi’ni sadece mezar taşlarını okumak gibi değerlendirmek basite indirgemek olur” dedi.

‘ESERLERİMİZİ OKUYUP ANLAYACAĞIZ’

İlçe Gençlik Kolları Başkan Vekili Enes Akbal, “Osmanlı Türkçesi kursumuzun sonunda ümit ediyorum ki her bir yönetim kurulu üyesi arkadaşım Osmanlı Türkçesi’yle yazılmış her türlü eseri okuyup anlayabilecek. 1928’den itibaren yayınlanan her eseri okuyup anlayabiliyoruz. Ama 1928’den önce yayınlanmış ve atalarımızdan bizlere miras olan güzide eselerimizi okuyamıyoruz. Öncelikle amacımız bizim tarihimizi gerçek, birebir yazıtlardan okuyup anlayıp gelecek nesillerimize aktarabilmek. Biz bu yüzden Osmanlı Türkçesi kursumuza müracaat ettik” açıklamasında bulundu.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817