AK PARTİ’NİN 7 VEKİLİ MAZBATA ALDI
 1 Kasım Erken Genel seçimlerde AK Parti’den seçilen 7 milletvekili İl Seçim Kurulu’ndan mazbatalarını aldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın başkanlığında il binasında yapılan toplantının ardından milletvekilleri, İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililerle birlikte mazbatalar alındı. Adliyeye yürüyerek giden bakan ve vekillere mazbatalarını İl Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Turan Yıldız, Seçim Kurulu üyeleri Yusuf Coşkun ve Yılmaz Boyraz verdi.

 

KARŞILIKLI ESPRİLER YAPILDI

1 Kasım Seçimlerinde AK Parti’den milletvekili seçilen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Radiye Sezer Katırcıoğlu, AK Parti MKYK üyesi Zeki Aygün, İlyas Şeker, Mehmet Ali Okur, Sami Çakır ve Cemil Yaman, ilde yapılan toplantının ardından Adliye’de mazbatalarını aldı. Mazbata töreninden önce İl Seçim Kurulu üyesi Ahmet Coşkun, kurul olarak 3 ayda bir mazbata vermenin alışkanlık yaptığını söylemesi üzerine Bakan Işık, artık 4 yıl seçim olmayacağını söyledi. Karşılıklı yapılan esprilerin ardından mazbatalar tek tek verildi.

 

CENTİLMENCE SEÇİM OLDU

Mazbataların verilmesinin ardından Bakan Işık, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük ve Adalet komisyonu Başkanı Muhutttin Baca’yı ziyaret etti. Mazbata töreni ile ilgili daha sonra Adliye’nin önünde açıklama yapan Bakan Işık, AK Parti’den seçilen 7, CHP’den seçilen 3 ve MHP’den seçilen 1 milletvekiline başarılar diledi. 26’ıncı dönemde seçilen milletvekillerinin ülkenin kalkınmasına vesile olmasını isteyen Işık, “Çok güzel bir seçim oldu. Bu seçimlerde centilmenlik hakim oldu. Bu durum Türkiye Cumhuriyeti’nin demokrasisinin gelişmişliğini gösteriyor” dedi.

 

SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ

Sandığa giden tüm vatandaşlara teşekkür eden Işık, “Bu dönem bizimle birlikte çalışan başta il başkanımız olmak üzere tüm teşkilatlarımıza sonsuz teşekkür ederiz. Son 60 yılda Kocaeli’de alınan en yüksek oranı olan yüzde 56,5’i aldık. Bu oyların verdiği sorumluluğun farkındayız. Verdiğimiz sözleri yerine getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Yerel beyannamemizde verdiğimiz sözleri ve hükümetin Türkiye genelinde verdiği sözleri tek tek yerine getireceğiz” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817