banner2779
banner2752
banner2750

AK PARTİ'NİN BÜYÜK GEBZE MİTİNGİ
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gebze mitinginin sonunda alandan ayrılmayan partililere "Siz yorulmaz mısınız, sabaha kadar oturmaya var mıyız? O zaman size görev, 1 Kasım'da gece gündüz, sabaha kadar çalışın, ilk teşekkür mitinglerinden birini Kocaeli'de yapacağım inşallah" dedi.

 

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Büyük Kocaeli Mitingi’nde Gebze Kent Meydanında partililere hitap etti. Gençlere seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Derseniz ki biz bir yerde çalışacağız. Bu sefer de işverene bir yıl bütün maaş devletten diyoruz. Yine çiftçi kardeşlerimiz için yemde ve gübrede KDV'yi kaldırıyoruz. AK Parti olarak bu ülkeyi nasıl düşük gelirden orta gelir seviyesine çıkardıysak, yüksek gelir seviyesine de biz çıkartacağız” dedi.

 

KOCAELİ’DEN MARKA

Davutoğlu “2002'de kişi başına düşen gelir 3 bin dolardı. Şimdi bu rakam 10 bin dolar seviyesinde. 2023'de 20 bin, 25 bin dolara çıkartacağız. Bunu nasıl yapacağız. Türkiye'yi bilgi toplumu haline getireceğiz. Teknolojiyi kullanan ülke olmaktan çıkartıp, teknolojiyi üreten ülke olacağız. Bugüne kadar birçok dünya devi Kocaeli'ye yatırım yaptı ama bundan sonra Kocaeli'den beklentimiz buradan dünya markalarını çıkarıp dünyaya isminizi duyurmak” açıklamasında bulundu.

 

BİLİŞİM VADİSİ

Bakınız Türkiye'nin en büyük, en önemli projelerinden birini, Bilişim Vadisi'ni Kocaeli'de kuruyoruz diyen Davutoğlu “Geleceğin teknolojisinin üssü burası olacak. Bilişim Vadisi doğrudan 50 bin kardeşimize istihdam sağlayacak. Yerli otomobilimizin AR-GE çalışmasını da Gebze'de yapıyoruz. Bugün bakmayın yerli otomobil etrafında bir takım fırtınalar oluşturmaya çalışanlara. Onlar her şeyin karşısında durdular” ifadelerini kullandı.  

 

GÖLCÜK’TE 6 DENİZALTI YAPILACAK

Davutoğlu “Onların karşıda olmasına rağmen, bu ülke milli otomobili de, milli tankı da, milli gemiyi de yaptı yapacak inşallah. Körfezin bu yakasında milli lokomotifi, milli arabayı, çip fabrikasını yapıyoruz. Körfezin diğer yakasında ise Gölcük'te Piri Reis Denizaltısı'nın ilk kaynağını yaptık. Burada 6 adet denizaltımızı üretip donanmamızın hizmetine sağlayacağız. Bunun için de gençlerimize, çocuklarımıza eğilmemiz gerektiğinin farkındayız” şeklinde konuştu.  

 

ÇEVRECİLER GÖRSÜN

Başbakan Davutoğlu “36 yıl aradan sonra yüzülebilen İzmit Körfezi var. Artık İzmit Körfezi, ikisi mavi bayraklı, 28 ayrı plaja sahip. Denizimiz, 70'in üzerinde canlı türünün yaşadığı bir akvaryum haline geldi. O çevrecilerin gelip bunları görmesi ve takdir etmesi lazım" dedi.

 

ESKİ KOCAELİ’Yİ HATIRLAYIN

Kocaeli'nin eski halini hatırlatan Davutoğlu, "2004'e kadar, AK Parti belediyeciliğine kadar adeta hayata küsmüş, rengi solmuş bir Kocaeli vardı. 3 bin 505 kilometrekarelik il sınırının sadece 33 kilometrekaresi büyük şehirdi. Kentin sahibi yoktu. Bugün ise biz varız. Yüzü gülen Kocaelililer, ufka umutla, heyecanla bakan Gebzeliler var. Sizlerin yanınızdayız" diye konuştu.

 

70 TÜR CANLI

İzmit Körfezi'nin son yıllarda yapılan çalışmalar neticesinde yüzülebilir hale geldiğini bildiren Davutoğlu, şöyle devam etti: "36 yıl aradan sonra yüzülebilen İzmit Körfezi var. Artık İzmit Körfezi, ikisi mavi bayraklı, 28 ayrı plaja sahip. Denizimiz, 70'in üzerinde canlı türünün yaşadığı bir akvaryum haline geldi. O çevrecilerin gelip bunları görmesi ve takdir etmesi lazım. Kocaeli'ni ihya etmek için durmadan çalıştık. Çalışmayla da devam edeceğiz” dedi.

 

KOCAELİ YATIRIMLARI

Başbakan Davutoğlu “Kocaeli'de bin yüz 80 yataklı bir şehir hastanesinin yapımına da başladıklarını, en kısa zamanda inşaatının tamamlanarak hizmete açılacak. Bu ilde ayrıca 8 sağlık tesisi de yapacağız. Gebze’de 33 bin seyircili stadyum yapımı devam ediyor. TOKİ eliyle 19 bin 74 konut daha inşa etmeyi planlıyoruz. İçme suyu ihtiyacına köklü çözümü bulmak için Namazgah Barajı'nı tamamladık. Karamürsel, Avcı Dere ve İhsaniye barajlarını da inşa edeceğiz. Dilovası Dil Deresi'nin ıslahını önümüzdeki sene tamamlıyoruz" dedi.

 

TRAFİK SORUNU

Kocaeli'de trafik sorununu çözmek için de önemli projeler yürütüldüğünü kaydeden Davutoğlu, İstanbul-Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun yapımını devam ettirdiklerini belirterek, bu yol tamamlandığında İzmir ve İstanbul arasının 3,5, İstanbul ve Bursa 1 saat, İstanbul ve Balıkesir 2, Balıkesir ve İzmir arasının ise 1,5 saat olacağını söyledi.

 

HERKES GEBZE’DEN GEÇECEK

"Herkes Gebze'den, Kocaeli'nden geçerek, menziline ulaşacak" diyen Davutoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin köprü yolu çalışması ile de Sakarya, Kocaeli ve İstanbul arasının yapımını bitirip hizmete alacaklarını bildirdi.

 

“ARTIK BURALARDA TRAFİK SORUNU KALMAYACAK"

Kocaeli'de ayrıca Köseköy-Gebze hattında, Adapazarı kuzey geçişi üçüncü köprü ve üçüncü havaalanı ile halkalı bağlantısını da yapacaklarını belirten Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnşallah Gebze OSB'yi de Marmaray'a bağlayacağız. Böylece Avrupa-Asya hattında tam bir bütünlük içinde ulaşım hatlarını bağlamış olacağız. Köseköy'e lojistik merkez yapıyoruz. Kandıra'da gıda ihtisas organize sanayi bölgesi projesini yargı iptal etti ancak iptal gerekçelerini dikkate alarak, bu projeyi de hayata geçireceğiz” 

 

TRAMVAY HATTI

AK Parti belediyeciliğinden önce sizlere 30 yıldır vadedilen, merakla beklediğiniz İzmit Seka Park ile otogar arası tramvay hattını da biz yapıyoruz. Pazartesi temel atma törenini yapıyoruz. Şimdiden hayırlı mübarek olsun. Gebze metrosunun proje çalışmaları devam ediyor. Hiç merak etmeyin Gebze metrosunu Marmaray'ın yanı sıra Dilovası, Çayırova ve Darıca ilçelerine de bağlayacağız”

 

TEK BAŞINA İŞ BAŞINA

Artık buralarda trafik sorunu kalmayacak. Yeter mi, yetmez. Körfez, Derince, İzmit ve Kartepe, Cengiz Topel Havalimanı arasına da metro getireceğiz. Kocaeli'nin her yerini bir diğerine en hızlı ulaşımla birleştireceğiz. Sizlere buradan söz veriyorum, 'istikrar sürsün Kocaeli büyüsün' diyerek 1 Kasım'da bize 'tek başına iş başına' dediğinizde başladığımız işi bitireceğiz ve Kocaeli'nin dört bir yanını birbirine ulaşım hatlarıyla bağlayacağız."

 

"TERÖRİSTLERE HADLERİNİ BİLDİRMEK İÇİN..."

"Biliyorum ki hiç şüphe yok ki Kocaeli güçlü şekilde 'AK Parti' diyecek" ifadesini kullanan Davutoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Türkiye AK Parti ile güzel günler görecek, mutlu yarınlara yürüyecek. Bu meydandaki coşku, heyecan bana bunu söylüyor. AK Parti ile daha büyük hedeflere yürümeye var mısınız? Teröre inat birlik, dirlik, kardeşlik demeye, haykırmaya var mısınız? Bir olmaya var mıyız? İri olmaya var mıyız? Bu teröristlere, onların arkasındakilere hadlerini bildirmek için, 'milli birlik' diye haykırmaya var mısınız?

 

MİKROFONU VERDİ

Başbakan Davutoğlu konuşmasının sonunda elindeki mikrofonu sahnenin önündeki gençlere uzattı ve "Son sözü meydan söyleyecek. Gençler mikrofonu eline aldı mı ülkenin kaderini de eline alır. Sizlere güveniyoruz gençler" dedi. Mikrofonu alan gençler de "Tek başına iş başına" diyerek Başbakan Ahmet Davutoğlu'na desteklerini gösterdi. 

 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751