banner2779
banner2752
banner2750

AKADEMİ LİSE’DEN ÜNİVERSİTE ADAYLARINA ‘DOĞRU TERCİH’ DESTEĞİ

 


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde lise öğrencilerine yönelik ücretsiz eğitim veren Akademi Lise, Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS)’nda başarılı olan öğrencilere üniversite ve bölüm seçimlerinde doğru tercih yapmaları için ücretsiz rehberlik hizmeti veriyor. Tercihler, uzman rehber öğretmenler tarafından gerçekleştirilirken bu hizmet öğrenciler tarafından büyük ilgi görüyor.

ÖĞRENCİ AKININA UĞRADI
1 Ağustos’ta açıklanan sınav sonuçların ardından Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM) internet sayfası üzerinden 7 Ağustos tarihinde 2018 YKS tercih kılavuzunu açıkladı. İstediği üniversiteye gidebilmenin hayalini kuran öğrenciler, en doğru tercihi yapabilmek için bu yıl da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite adaylarına ücretsiz rehberlik hizmeti verdiği Akademi Lise’yi tercih etti. İzmit, Karamürsel, Gölcük, Gebze ve Derince ilçelerinde hizmet veren Akademi Lise, üniversite tercih döneminde adeta öğrenci akınına uğradı.

ÖN BİLGİLENDİRME YAPILIYOR
Üniversite tercihlerini Akademi Lise’de gerçekleştiren öğrencilere, 2018 YKS tercih kılavuzunda yer alan Tablo 3 ve Tablo 4’te seçecekleri 2 ve 4 yıllık bölümler hakkında bir ön bilgilendirilme yapılıyor. Öğrenciler böylelikle uzman rehber öğretmenler ile birlikte ÖSYM’nin Aday İşlemleri sayfası üzerinden kolaylıkla başvurularını gerçekleştiriyor.

SON GÜN 14 AĞUSTOS
Başvurular 14 Ağustos tarihine kadar devam ediyor. 14 Ağustos tarihinden sonra sonuçların 15-20 gün içerisinde kurumun sonuç sayfasında açıklanması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751