AKADEMİK DÜZEYDE EĞİTİMLER BAŞLADI
 Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Akademik Okullar, bu yıl da 10 ayrı branşta vereceği eğitimlerle, gençliğin sosyal ve kariyer yönünden gelişimine katkı sağlamaya devam ediyor.

 

“BİLGİYİ NİTELİKLİ KAYNAKLARDAN ALIYORLAR”

Günümüzde, üniversitelerde insanların iş hayatlarını yönlendirmek amaçlı eğitimler verildiğini söyleyen Akademik Okullar sorumlusu Metin Geldeş,  “Öğrenciler okudukları bölümlere göre yazılı ya da sözlü olmak üzere gerekli sınavlardan geçmek zorundalar. Bu durum sadece öğrencinin kendi seçtiği bir bölümde eğitim alması ve meslek hayatını kazanması yönünde katkı sağlıyor” dedi. Öğrencilerin amaçlarının öncelikle bir diplomaya sahip olmak olduğunu ve kendilerini geliştirmek için yeterince fırsat bulamadıklarına değinen Geldeş, “Öğrenciler, Akademik Okullar’da kendi bölümleri ile alakalı bilgiyi daha nitelikli kaynaklardan alırken, sosyal yönden de gelişimlerine katkı sağlıyorlar. Akademik Okullar’da not sistemi ve puanlama olmadığı için tamamen öğrencinin günlük koşuşturması içerisinde gelişimine katkı sağlayabilecek eğitimler veriliyor” diyerek, tüm gençleri Akademik Okullarda eğitim almaya davet etti.

 

DOÇ. DR. BAYRAKTAR, EKONOMİ OKULU’NDA

İktisadın hayatımızdaki yeri, milli gelir ve fiyat istikrarı gibi başlıca konuların ele alındığı Ekonomi Okulu dersleri başladı. Özellikle üniversiteli gençlerin yoğun ilgi ile takip ettiği Ekonomi Okulu, pazartesi günleri 14.00-17.00 saatleri arasında Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü seminer salonunda veriliyor. Doç. Dr. Yüksel Bilgili Bayraktar, akademik kariyerindeki tecrübelerini eğlenceli bir şekilde gençlerle paylaşıyor. Öğrenciler hem sosyal hayatlarında kullanmak üzere, hem de okudukları bölümlerdeki konuları pekiştirme amacı ile önemli bilgiler ediniyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817