banner2779
banner2752
banner2750

AKBAŞ, “Engelli-Engelsiz Diye Ayrım Yapmamız Söz Konusu Olamaz”

Yayınladığı mesajda Akbaş; ”Engelli kardeşlerimize Cenabı Hakk’ın verdiği ehemmiyetin önemini biliyoruz ”dedi

Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Ülkemizdeki ve bütün dünyadaki kardeşlerimizin bu gününü tebrik ediyorum, hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Engelleri aşmak bir inanç meselesidir. Başarının anahtarı öncelikle inanmaktır. Başarılarıyla bizleri gururlandıran, azim ve kararlılıklarıyla hepimize ilham kaynağı olan engelli kardeşlerimiz buna en güzel örnektir. Engelli kardeşlerimize Cenabı Hakk’ın verdiği ehemmiyetin önemini biliyoruz. Toplum olarak bu vatandaşlarımıza hiçbir şekilde engelli-engelsiz diye ayrım yapmamız söz konusu olamaz. Çünkü biz yaratılanı severiz Yaratan’dan ötürü, hepimiz Cenabı Hakk’ın birer kuluyuz. İşte biz de bu alanda inanç ve medeniyet tarihimizden aldığımız ilhamları çağımızın çözüm yönetimleriyle birleştirdik.

ENGELLİLER KANUNUNU BİZ ÇIKARTTIK

Engellilerin yüzünü güldürecek birçok işler yaptık. Gerçekleştirilen reformlarla büyük mesafeler aldık, sosyal politikalarımızın eksenine insanı yerleştirdik ve insanın memnuniyetini esas aldık. İnsanı yücelt ki devlet yücelsin, insanı yaşat ki devlet yaşasın prensibini asla unutmadık, göz ardı etmedik.Engelli vatandaşlara hizmette yönetim zafiyetini ortadan kaldırdık. Yerel yönetimlerimiz adeta bir zihniyet devrimi yaşadı ve güzel hizmetlere imza attılar.Yasal düzenlemelerde ise işe ilk olarak kanunlarımızdaki aşağılayıcı ifadeleri çıkararak başladık, “çürük, sakat, özürlü” gibi ifadeleri metinlerin dışına attık.2005’te Türkiye’de ilk defa Engelliler Kanununu biz çıkarttık. Engelli kardeşlerimize ayrıcalığı bir insan hakkı olarak anayasal güvenceye aldık. Tabi bütün bunlar oldu, yapıldı, yapılıyor, yeterli değil daha fazlasını yapmak için her türlü gayreti göstermeye devam edeceğiz. Sağlıktan eğitime, sosyal hayattan ulaşıma, iletişime kadar her alanda sizin için çok daha fazlasını yapacağız, çok daha güzel hizmetlere imza atacağız, hayatın her alanında yanınızda olmaya devam edeceğiz.

TANINAN HAKLAR BİR BAĞIŞ, BİR İYİLİK DEĞİL, HAKLIDIR


​Engelli haklarını, hukukuyla, eğitimiyle ve istihdamıyla bir bütün olarak ele almak gerekir. Engelli vatandaşlarımıza tanınan haklar bir bağış, bir iyilik değil, onların insan olmalarından kaynaklanan doğal haklarıdır. Onları insanca yaşatacak ortamları hazırlamak, üretici olarak topluma kazandırmak, toplumların en önemli sorumluluklarındandır. Bu anlamlı günde tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, ömür boyu mutlu bir yaşam dilerim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751