AKÇAKOCA MEYDAN PROJESİNE ONAY ÇIKTI
 İzmit’in tarihi en eski mahallelerinden Akçakoca Mahallesi için bir süre önce proje hazırlanmış ve onay için Kocaeli Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’na başvurulmuştu. Osmanlı döneminden kalma çok sayıda tarihi eserlerin bulunduğu Akçakoca’ya ayrı bir değer katacak olan meydan projesinin

 

BÖLGE TAMAMEN DEĞİŞECEK

 

onaylandığını söyleyen İzmit Belediyesi yetkilileri” yaklaşık 4500 metrekarelik alanı kapsayan proje kapsamında; su deposunun Kuzey bölümünde bulunan trafo kaldırılarak bu alan sert zemin ve yeşil alan olarak yeniden düzenlenerek, pergolalar ile oturma bölümleri oluşturulacak. Çevresinde sivil mimari örneklerinin yanı sıra Akçakoca Dere Camii ve Süleymanpaşa Hamamı bulunan alanın Doğusundaki tescilli ağacın çevresinde de bir düzenleme yapılarak burada bir dinlenme ve oturma bölümü oluşturulacak. Projeye göre eski muhtarlık binasının olduğu ada  yeşil alan ve sert zemin olarak yeniden düzenlenecek. Ada içerisinde kot düzenlemesi yapılarak iki kademeli bir alan tasarlanarak yeni kotlara göre bahçe duvarları ile bölgeye estetik bir görüntü kazandırılacak Meydan alanın da ise kot düzenlemesi yapılarak meydanın yol ile ilişkisi kademeler yapılarak sağlanacak. Bu kademeler içerisinde seyir terasları oluşturulacak. Su deposunun Doğusunda bulunan yürüyüş yolunun kot düzenlemesi de yapılarak meydana bağlanmış olacak. Düzenleme yapılacak olan meydan alanı ve araç yollarında doğal malzemeler kullanılacaktır” dediler. İlgililer, projenin onaylanmasının ardından ihale hazırlıklarına başlandığını bildirdiler.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817