banner2779
banner2752
banner2750

AKÇARAY,BERLİNDE GÖRÜCÜYE ÇIKTI
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kentte raylı sistemler devrini başlatacak olan Akçaray tramvay projesinde üretimi tamamlanan ilk araç görücüye çıktı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun da katıldığı Almanya’nın Berlin kentindeki İnnoTrans 2016 fuarında sergilenen Akçaray’ın ilk aracı yoğun ilgi gördü. Başkan Karaosmanoğlu ile beraberindeki Büyükşehir heyeti, Akçaray’ın ilk aracında incelemelerde bulundu.

 

ALMANYA’DAKİ FUARDA SERGİLENİYOR

Akçaray Tramvay Projesi’nde bir yandan ray imalatları son hızla sürerken bir yandan Bursa’daki Durmazlar Fabrikası’nda 12 adet tramvay aracının ilkinin montajı tamamalandı. Hazır hale getirilen Akçaray tramvay aracı 20-23 Eylül tarihinde düzenlenen ve dünyanın sayılı fuarları arasınında yer alan Inno Trans 2016’da sergileniyor.

 

32 METRE UZUNLUĞUNDA 300 KİŞİ KAPASİTELİ  

Büyükşehir Belediyesi’nin Akçaray Tramvay projesi, İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Sekapark arasındaki güzergah üzerinde birçok noktada eş zamanlı olarak devam ediyor. Alt yapı ve üst yapı çalışmalarının yapıldıgı projede ayrıca 12 adet tramvay aracının ilkini 32 metre uzunlugunda ve 300 kişi kapasiteli. Aracın Avusturya IFE kapı sisteminde tekli ve çiftli kapı mekanizmalarının testleri başarıyla gerçekleştirildi.

 

BAŞKAN İNCELEME YAPTI     

Yapımı tamamlanan tramvay aracı son olarak koltuk montajı yapılarak, elektirik sistemlerinin devreye alınması sağlandı, çeşitli ekipmanların montajı yapıldı ve araca son görüntüyü verecek rötuşlar tamamlandı. Akçaray tramvay aracı dünyanın en büyük demir yolu fuarlarından biri olan InnoTrans’ta sergilenmeye başladı. Fuara katılan Başkan Karaosmanoğlu ile beraberindeki Kocaeli heyeti Akçaray’ın ilk ararcına inceleme yaptı ve yetkililerden detaylı bilgi aldı. Başkan Karaosmanoğlu’na Ulaşım Dairesi ve teknik heyet eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751