Akdeniz’de, Büyükşehir’den tarihi başarı
 Akdeniz’de, Büyükşehir’den tarihi başarı

 

Akdeniz oyunlarında bu yıl Halter, Boks, Karate ve Judo olmak üzere dört branşta on iki sporcu ile katılarak rekor kıran Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtpor’lu sporcular, bu başarısını da madalyalarla taçlandırdı. Türk milli takımı oyunlar süresince 47 Altın, 43 Gümüş, 36 Bronz madalya olmak üzere toplam 126 madalya kazanırken organizasyonlarda tarihinde ilk kez bu kadar derece elde etti. Kağıtspor’lu millilerde 5 Altın, 3 Gümüş, 3 Bronz olmak üzere toplam 11 madalya kazanarak Türkiye’nin bu başarısında büyük pay sahibi oldu.

 

BAKAN KILIÇ, TEBRİK ETTİ

Halterde Aylin Daşdelen iki altın, Sibel Şimşek bir altın, bir gümüş, Judo’da Hasan Vanlıoğlu bir altın, Bahar Büker bir bronz, Ayşe Saadet Arca bir bronz, Boks’ta Mehmet Topçakam bir bronz, Fatih Keleş bir gümüş ve son olarak karate’de Tuba Yenen bir altın, Bahar Erşeker ise bir gümüş madalya kazandı. 5 Altın, 3 Gümüş, 3 Bronz olmak üzere toplam 11 madalya kazanan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’un milli sporcularının bu başarısı Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ında gözünden kaçmadı. Başarılı sporcuları müsabakalardan sonra tebrik eden Bakan Kılıç, dereceye giren sporcuları ilerleyen tarihlerde düzenlenecek törenle ödüllendireceklerini açıkladı.

 

12 BÜYÜKŞEHİR’Lİ YER ALDI

27 farklı spor dalında yapılan 17. Akdeniz Oyunlarına Türkiye, sporcu sayısında 430 sporcuyla ilk sırada yer aldı. Türkiye’nin ardından İtalya 421 sporcuyla ikinci, Fransa 258 sporcuyla üçüncü sırada yer aldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’un 12 milli sporcusu da milli takımın başarısı için ter döktü. Amatör spor branşlarına büyük önem vererek destek veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da elde edilen her madalyanın ardından Büyükşehirli milli sporcuları arayarak tek tek tebrik etti.

 

BAŞKAN KARAOSMANOĞLU, TEŞEKKÜR ETTİ

Akdeniz Oyunlarında gelen başarılarla ilgili olarak Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yaptığı açıklamada, “Amatör spor dallarına yaptığımız yatırımların karşılığını almanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2004 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyespor çatısı altında çıktığımız bu yolda bugün çok büyük aşamalar kaydettik. 2004 yılında 7 olan branş sayısını 30’a; 380 olan sporcu sayısını ise 6 bin 387’ye çıkardık.” dedi.

 

SINIRLARI AŞTIK

Başkan sözlerine şöyle devam etti” Olimpiyat, Dünya, Avrupa ve Türkiye’de birçok şampiyonluklara ve derecelere imza atan kulübümüz bugün 3 Olimpiyat derecesi, 54 Dünya derecesi, 1 Dünya takım derecesi, 134 Avrupa Ferdi derecesi, 11 Avrupa Takım derecesi,150 uluslararası derecesi, 83 Türkiye Kulüplerarası derece, 727 Türkiye Ferdi derecesi olmak üzere; Toplam bin 163 derece elde etti. 265 milli sporcumuzla bugün milli takımlarda en çok sporcusu bulunan kulüp olmanın haklı gururunuz yaşıyoruz. Artık Kocaeli’de Türkiye’de değil Avrupa’da, Dünya’da tanınan bir kulüp olduk. Bu güzel başarımızı Akdeniz Oyunlarda da sürdürerek 11 madalya aldık. Kağıtspor kulübümüz artık kendi sınırlarını aştı. Amatör spora ve sporcularımıza desteğimiz artarak devam edecek.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817