banner2779
banner2752
banner2750

AKDENİZİN TILSIMLI GÜZELİ: KAPUTAŞ
 
AKDENİZİN TILSIMLI GÜZELİ: KAPUTAŞ

Can gezikolikler, sevgili dostlar hepinize kucak dolusu selamlar. Yazılarımızı facebook ve Instagram üzerinden
MURAT AK SEYAHAT YAZARI isimli sayfamıza beğeni yaparak da takip edebilirsiniz.

 

Yaz mevsimine doğru yaklaştığımız şu günlerde bizleri doyumsuz güzellikteki bir sahil bekliyor. Haydi o zaman davete icabet edelim…..

Kaputaş plajı, turkuaz mavisi rengiyle, incecik tül gibi kumuyla ülkemizin en güzel, en temiz plajlarından biri olarak gösteriliyor. Akdeniz’in tılsımlı güzeli Kaputaş, Kaş ile Kalkan arasında, Türkiye turizminin başkenti Antalya il merkezine yaklaşık 200 km. mesafede bulunuyor. Kaputaş, hipnotize edici tılsımlı güzelliğiyle misafirlerini baştan çıkarmaya çoktan hazır.

 


DÜNYACA ÜNLÜ

Kaputaş plajının ünü sadece ülkemiz ile sınırlı kalmamış. Muhteşem güzelliğin tadını doyasıya çıkarmak için her yıl ülkemizin yanı sıra dünyanın bir çok ülkesinden binlerce ziyaretçi Kaputaş plajına gelmekte.

 KUŞBAKIŞI GÖRÜNÜMÜ İNSANI BÜYÜLÜYOR

Kaputaş plajı her haliyle muhteşem bir görünüme sahip. Özellikle kuşbakışı görünümünü izlediğinizde Kaputaş’ın muhteşem güzelliğini çok daha iyi fark edebilir, daha önce hiç görmediyseniz ona ulaşmak için sabırsızlanabilirsiniz.

TURKUAZ RENGİNDE BİR GÜZEL

Kaputaş sahilinin turkuaz rengindeki suyuyla insanı büyüleyen bir güzelliğe sahip. Kaputaş plajına  turkuaz rengini yer altından kıyı bandına doğru akan suyun verdiği ve aynı zamanda yer altı suyunun deniz suyunun da yaz aylarında dahi soğumasına neden olduğu belirtiliyor

 

YAZIN BUNALTICI SICAKLIĞINDA SERİN BİR SAHİL

Akdenizin bunaltıcı yaz sıcağında serin deniz sularına kendinizi atmak mı istiyorsunuz ? Kaputaş plajı tam size göre. Kaputaşın serin sularında Akdeniz’in tadını doyasıya çıkarabilir, yüzmenin doyumsuz zevkini keyifle sürebilirsiniz.

SAHİLE 187 BASAMAKLI İNİŞ MERDİVENİ

Kaputaş plajına ulaşmak için Antalya üzerinden Kaş - Fethiye yolunu takip etmeniz gerekiyor. Park alanı oldukça kısıtlı olan Kaputaş’ta yaz sezonunda hafta sonları sabahın erken saatlerinde sahile gelmediğiniz müddetçe yer bulmak oldukça zor.

 

YARMA ÇALIŞMALARINDA VEFAT EDEN İŞÇİLER

Eşsiz güzellikteki Kaputaş plajının hemen yanı başında bulunan yarmalar, karayolları ekiplerince açılırken meydana gelen iş kazalarında 4 işçi maalesef hayatını kaybetmiştir. Sahilin hemen üst kısmında bulunan karayolunun kenarında; vefat eden işçilerin anısına isimlerinin bulunduğu 2 adet tabela yerleştirilmiş.

 DENİZ KEYFİ KAPUTAŞ’TA BİR BAŞKA GÜZEL

Deniz keyfini bir de Kaputaş’ın tılsımlı sahilinde sürmek lazım. Kaputaş plajını görüp denizinde sefanızı sürdükten sonra deniz algınızın değişmesi ve her yıl mutlaka Kaputaş ile randevulaşmaya karar vermeniz an meselesi olabilir.

Kaş ilçe merkezine yaklaşık 20 km. Kalkan beldesine ise 7 km. uzaklıkta bulunan Kaputaş’ın doyumsuz güzellikteki manzarasının ve denizinin doyumsuz tadını çıkarmak istiyorsanız özgürlüğünüzü alın ve Kaputaş’a doğru yelken açın, hep seyahatte kalın.

 

Facebook ve Instagram: MURAT AK SEYAHAT YAZARI

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751