AKILLI BİSİKLETLER 200 BİN SEFER YAPTI
  

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin kentte hayata geçirdiği Akıllı Bisikletler hem gezi hem de ulaşım amacıyla kullanılıyor. Vatandaşlar tarafından kısa sürede benimsenen Akıllı Bisikletler en çok Sekapark’ta gezi amacıyla kullanıldı. Faaliyete geçtiği 18 Ağustos 2014'ten bugüne kadar tüm istasyonlarda Akıllı Bisiklerlerle 200 bin'in üzerinde kullanım gerçekleşti.

 

EN ÇOK SEKAPARKTA KULLANILDI

Doğukışla, Anıtpark ve İzmit Belediyesi güzergahında da Akıllı Biskletler ulaşım aracı olarak öne çıktı. Sekapark Palmiye, Sekapark Uçurtma Tepesi ve Sekapark 2. Etap istasyonlarından toplam 30 bin 890 sefer yapıldı.

 

HEM GEZİ HEM SPOR

Parkın içinde yer alan üç istasyonda hafta sonları nerdeyse boşta hiç bisiklet kalmıyor. Parkı gezmek için gelen vatandaşlar Akıllı Bisikletlere binerek hem parkın tamamını keyifli bir şekilde gezme fırsatı buluyor hem de gezi boyunca spor yapmış oluyor. Akıllı Bisikletler; Sekapark Palmiye Cafe, Sekapark Uçurtma Tepesi ve Sekapark 2’inci Etap’ta yer alıyor.

 

EN YOĞUN 5 İSTASYON

Sekapark, Doğukışla, Anıtpark, İzmit Belediyesi ve Yahya Kaptan’da yer alan Kınalı Asker Parkı bölgesi Akıllı Bisikletlerin en yoğun kullanıldığı bölgeler oldu. Bu 5 istasyonda projenin başlamasından bu yana toplam 73 bin 770 sefer yapıldı. Bugün itibariyle Akıllı Bisikletleri 7 bin 257’i KOBİS kartlı, 13 bin 743’ü de Kentkart'lı olmak üzere toplam 21 bin kişi kullanıyor.

 

İSTASYONLAR

Kartepe Köseköy’den başlayan ve Plajyolu’na kadar devam eden bisiklet yolu üzerinde 18 adet Akıllı Bisiklet istasyonu bulunuyor. 120 Akıllı Bisiklet’in yer aldığı bu istasyonlar 208 park yerinden oluşuyor. İstasyonlar; Sekapark Palmiye Cafe, Sekapark Uçurtma Tepesi, Sekapark 2. Etap, Plajyolu, İzmit Marina, Mimar Sinan Köprüsü altı, Kocaeli Fuarı, Tren Garı, İzmit Belediyesi önü, Anıtpark, Doğu Kışla Parkı, Kandıra Sapağı, Yahya Kaptan Kınalı Asker Parkı, Yahya Kaptan D-100 ve Yahya Kaptan Bisiklet Eğitim Alanı, Alikahya Merkez, Yuvam Yıldız Konutları, Kartepe Köseköy’de yer alıyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817