AKILLI BİSİKLETLER İLÇELERDE YOL ALACAK
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 18 Ağustos 2014 tarihinde 18 istasyon ve 136 bisiklet ile vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayan (KOBİS) Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi, büyük ilgi gördü. Bu kapsamda Kocaeli’deki ilçe belediyeleri yetkilileri ve konuyla ilgili uzman personelin katıldığı toplantı düzenlendi. Toplantıda 2016 yılında yeni yapılacak istasyonların belirlenmesi için görüşler sunuldu.

İLÇE BELEDİYE YETKİLİLERİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmesi Plaj Yolu Ulaşım garajında gerçekleşen toplantıda, ilçe belediyesi yetkilileri, Sürdürülebilir Ulaşım Derneği (Embarq) temsilcileri ile Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bulundu. Toplantıda KBB Otobüs İşletmesi Şube Müdürü Övünç Yılmaz ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi KOBİS Sorumlusu Tacettin Tezer, 2016 yılı KOBİS–Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi Genişleme Projesi, Çevre Bakanlığı'nın Bisiklet Yolu Finansal Destek Projesi ve Sağlık Bakanlığı'nın Hibe Bisiklet Projesi hakkında katılımcılara sunum yaptı.

DÜNYA VE TÜRKİYE’DEKİ UYGULAMALAR

Toplantıda ayrıca Embarq Türkiye Projeler Koordinatörü Pınar Köse ve Yol Güvenliği Projeler Yöneticisi Tolga İmamoğlu tarafından “Dünyada ve Türkiye'de Bisiklet Paylaşım Sistemleri Karşılaştırması” ve “Bisiklet Yollarında Yol Güvenliği” konularında bilgi sundu. Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü bisiklet yolları çalışmaları ve diğer yerel belediyelerin bisiklet yollarının yapımı sırasındaki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile olan işbirliği konularında katılımcılara bilgi aktarımında bulunuldu.

 

İHALEYE ÇIKILACAK

Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan toplantıda 2016 yılında yeni yapılacak istasyonların kesinleşmesi amacıyla kasım ayında ilçe belediyeleriyle tekrar bir araya gelinmesi kararlaştırıldı. Planlanan toplantıda ön tespit raporunda belirlenen istasyon yerlerinin kesin karara bağlanması akabinde ihaleye çıkılacağı bilgisi verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817