banner2779
banner2752
banner2750

Akıllı bisikletler yola koyuldu
 Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi (KOBİS) kapsamında kullanılan akıllı bisikletler hizmet vermeye başladı. İzmit'te 15 noktaya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan akıllı bisiklet istasyonlarına üye kartlarıyla gelen vatandaşlar, kiraladıkları bisikletlerle yollara koyuldu. İzmit'te ulaşıma yeni bir soluk kazandıracak olan akıllı bisikletler ilk günden yoğun ilgi gördü. Sistemle ilgili www.kobis.com.tr internet adresinden detaylı bilgi alınabiliyor.   

 

15 İSTASYON

15 istasyonda 120 yeni bisikletin yerleştirildiği uygulamada, 180 park alanı yer alıyor. Akıllı bisikletleri kullanmak isteyen vatandaşlar, öncelikle üye kartı alarak hizmetten faydalanabiliyor. Üye kartları fuar içi Ulaşım Daire Başkanlığı Seyahat Kartları Birimi'nden temin edilebiliyor. 5 TL ile üye kartını alan vatandaşlar, 5 TL ve katlarını kartlarına yükletebiliyor.

 

ÜYE KARTIYLA KULLANIM

Üye kartları istasyonlardaki park ünitesinde yer alan ekrana okutturuluyor. Ekrana gelen şifre bölümüne kartı alırken belirlenen şifre tuşlanıyor ve akıllı bisiklet park alanından alınıyor. Park alanından üye kartıyla alınan bisikletlerin 30 dakikalık süresi ücretsiz. 30 dakikayı aşan süreler ve sonraki her bir saat için 1 TL ücret ödeniyor. Sistemin kredi kartı ve kişiselleştirilmiş Kent Kart ile kullanımı kısa süre sonra aktif hale gelecek. Bisikletlerin en kolay kullanım yolu üye kartlı sistem olarak gösteriliyor.

 

MERKEZ UYARILIYOR

İstasyonlarda üç adet boş yer kalması ya da üç bisiklet kalması durumunda sistem otomatik olarak merkeze uyarı gönderiyor ve bu noktalara müdahale ediliyor. Sistemi kullanmak isteyen vatandaşlar fuar içindeki Seyahat Kartları Birimi'ne başvurarak üye kartlarını alabiliyor. Üye kartları için ilk iki günde 75 abonelik başvurusu gerçekleşti.

 

ÜYE KARTLARIYLA KİRALANACAK

Üye kartları için nüfus cüzdanı fotokopisiyle başvurulacak ve sözleşme imzalanacak. Üye kartına 5 TL ve katları oranında yükleme yapılırken, tek seferde 3 adet bisiklet kiralanabiliyor. Entegrasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra akıllı bisikletler, kredi kartı ve Kent Kart ile de kiralanabilecek. GPRS sistemi ve kameralarla takip edilen akıllı bisikletler 18 yaşın altındakilere kiralanmıyor. 18 yaşın altındakilerin üye kartı edinemediği sistemde, üye kartları kullanıcıya bisikletin sorumluluğunun yüklendiği sözleşme ile kiralanıyor.

 

120 BİSİKLET

İzmit'te kent içi erişimi kolaylaştırmak, toplu taşıma sistemlerini besleyici nitelikte ara imkanlar oluşturmak, çevresel ve sürdürülebilir bir ulaşım aracının kullanılmasını özendirmek için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi(KOBİS), Yahya Kaptan'dan başlayan ve Plajyolu'na kadar devam eden 15 adet istasyondaki 120 akıllı bisikletten oluşuyor. Sekapark'ta Palmiye Cafe, Uçurtma Tepesi ve 2. Etap, Plajyolu'nda, İzmit Marina'da, Mimar Sinan Köprüsü altında, Kocaeli Fuarı'nda, Tren Garı'nda, İzmit Belediyesi önünde, Anıtpark'ta, Doğu Kışla Parkı'ndan, Kandıra Sapağı'nda, Yahya Kaptan Kınalı Asker Parkı yanında, Yahya Kaptan D-100 ve Arasta Park yanındaki bisiklet eğitim alanı olmak üzere 15 ayrı noktada akıllı bisiklet istasyonu bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751