AKILLI ŞEHİRLER ZİRVESİ YAPILDI

Ana başlığı “21. Yüzyıl’ın Akıllı Şehirleri” olarak belirlenen zirvede, inşaat, haberleşme ve bilgi güvenliği, ulaşım, enerji, yenilenebilir enerji (rüzgar, güneş, jeotermal), atık yönetimi ve atıktan enerji, altyapı ve telekom sektörleriyle ilgili kapsamlı paneller ve oturumlar düzenlendi.

 

LÜKS DEĞİL ZORUNLULUK

 

Tekirdağ Belediye Başkanı Opr. Dr. Adem Dalgıç ile Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın da yer aldığı panelde konuşan İzmit Belediye Başkanı Doğan, akıllı şehir çalışmalarının lüks değil zorunluluk olduğunu belirterek” Akıllı şehir kavramını çok iyi anlayıp buna göre çalışmalar yapmalıyız. Türkiye’nin en büyük sanayi kentlerinden biri olan İzmit’te, İzmit Belediyesi olarak “AKILLI UYGULAMALAR” sürecini başlattık. Bu kapsamdaki çalışmalarımızı; Belediye Hizmetleri -  E – Belediye, Vatandaşlık Hizmetleri ve Bilişim Akıllı Ulaşım, Kamusal İletişim, Akıllı Şehirler Yol Haritası olarak gruplandırdık. İzmit Belediyesi e-belediye kapsamında interaktif belediyeciliği başlattı. 7 Gün 24 saat Belediye işlemlerine ait (Bildirim, Borç, Tahakkuk, Ödeme, Tahsilat, Evrak Takip, Sıhhı Ruhsat Başvurusu, Gayri Sıhhı Ruhsat Başvurusu, Hafta sonu Ruhsatı Başvurusu, Nikah Başvurusu, Hizmet Rehberi, Vergi Bilgileri, Arsa  Fiyatları, İnşaat Maliyetleri, Aşınma Oranları, ÇTV Bedelleri ) bilgiler sorgulanıp, kredi kartı ile borçlar güvenli bir şekilde ödenebilmektedir. Şikayet ve öneriler Süper Masaya bildirilerek, sonuçları takip edilebilmektedir. Sistem sayesinde vatandaşlar, Belediyemiz hizmetlerine ait detaylı bilgi alabilmektedir” dedi.

 

BİR TIKLA HİZMET YANINIZDA

 

 Doğan, son yıllarda baş döndürücü bir hızla gelişen Bilişim Teknolojileri; şehirlerde sorunları çözme, kamu hizmetlerinin iyileştirilmesi ve vatandaşların yaşam kalitelerinin arttırılmasına önemli katkılar sağladığını da dile getirerek ”Dünyada birçok ülkede trafik, yapılaşma, hava kirliliği, eğitim, sağlık, güvenlik, iletişim ve altyapı gibi birçok konuda bilişim tabanlı çözümler kullanılarak “şehir stratejileri” geliştirilmiştir. Bilişim teknolojileri dünyanın önemli şehirlerinin gelişiminde etkin bir biçimde kullanılmış ve şehirler “Bilişim Şehirleri” haline dönüştürülmüştür. Akıllı Şehir Uygulamaları kapsamında yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda oluşturduğumuz alt yapı sayesinde bürokratik işlemler azaldı.   Bu sayede;  “BİR TIKLA HİZMET YANINDA” projemiz amacına    ulaşmıştır. Bürokratik işlemleri azaltarak işlemlerimize daha “akıllı” ve “hızlı “devam ediyoruz. Bu kapsamda: bir günde ruhsat veriyor, bilgiye anında ulaşıyor, vatandaşımıza anında geri dönüş yapıyoruz. Çevre ve sağlık konularına da önem vererek Akıllı Bisiklet Uygulamasını başlattık. İzmit Belediyesi ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın ‘Araştırma Geliştirme ve Yenilikçilik Mali Destek Programı’ kapsamında ‘İzmit Akıllı Paylaşımlı Bisiklet Sistemi’ projesi hizmete girmektedir. Proje kapsamında 106 akıllı bisiklet, İzmit ulaşımına ve turizmine hizmet edecek” şeklinde konuştu.

İzmit Belediye Başkanı, akıllı şehirleşme sürecinde karşılaşılan zorluklarla ilgili olarak da şunları söyledi:” Alt yapı yetersizliği, merkeziyetçi sistem, değişim sürecinin kurumsal kimliğe uygun hale getirilmesi, bilgi işlem teknolojilerinin sisteme entegrasyonu, nitelikli ve donanımlı personel eksikliği ve kamuoyunun algısı.”

Büyük ilgi gören İstanbul’daki Dünya Akıllı Şehirler Zirvesine İngiltere Lordlar Kamarası’ndan Lord Laird, İtalya Torino Belediye Başkanı Piero Fassino, akıllı kent projelerinde ve uygulama alanında öncü Londra Belediye Başkanı Boris Johnson’un Danışmanı Kulveer Ranger gibi isimler de katıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817