banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

AKMEŞE’Yİ DE YAŞANMAZ HALE GETİRMEYİN!
Orman içinde bu ocağın kurulmasına kesinlikle karşı çıkan köy halkı adeta isyan etti. Firma yetkilileri ve Bakanlık görevlileri toplantının yapılacağı kıraathaneye giremedi.

BAKANIK’TAN ONAY

Kalemler Nakliyat Firması, Karaabdülbaki köyü bölgesindeki orman alanında önce 20 hektarlık alanda ocak kurmak istedi. Ancak İl Özel İdaresi, İl Genel Meclisi bu projeye onay vermedi. Firma, bu kez kullanacağı alanı 50 hektara çıkarttı,  yerel makamlar yerine Ankara’dan onay aldı. Prosedür gereği dün ÇED (Çevre Etki Değerlendirme) toplantısı yapılacaktı. Ama Akmeşeliler bu konudaki kararlılıklarını gösterdi.

ÇEKİP GİTTİLER

ÇED toplantısının yapılacağı Akmeşe Cumhuriyet Mahallesi’ndeki  Kardeşler kıraathanesine gelen firma yetkilileri ile Çevre Bakanlığı yetkilileri, çevrelerini öfkeli kalabalık sarınca aradan bile inemediler. Firma ve bakanlık görevlileri, toplantıyı yapamadan kaçarcasına Akmeşe’den uzaklaşmak zorunda kaldı. Çok sayıda Akmeşeli, çevre köylerin ve mahallelerin muhtarları, CHP’liler böylece birinci raundu kazandı. Ama firmanın işini Bakanlık’tan halledip, ocağı kurmasından kaygı duyuluyor.

YAPTIRMAYACAĞIZ

Akmeşeliler adına açıklama yapan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Halil İnciel, “Söz konusu firma ilk toplantısını 7 Mart 2012’de yaptı. Bu projeye izin vermeyeceğimizi açıkça ortaya koyduk.  Valilik firmanın teklifini reddetti. Gidip Bakanlık’tan işi bitirmeye kalktılar. Biz bu ormanı kuşaklar boyunca koruduk. Şimdi kalkıp burada tuğla kiremit için kil ocağı kurmak istiyorlar. Bölge halkı olarak bu katliama izin vermeyeceğiz. (özgür kocaeli)


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826