AKP KÖRFEZ’DE ADAY ADAYLARINI TANITTI

AK Parti Körfez İlçe’de ki aday adaylarını tanıttı. Körfez İlçe Başkan Vekili Şaban Aydın,  bir gün önce yaşanan tatsız olay nedeniyle aday adayı sayısını 8 olarak duyurdu ve tanıtım yaptı.

Tütünçiftlik ‘te Körfez Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılan aday adayı tanıtım proğramına, aday adayları ile eşleri ve yarın yapılacak temayül yoklamasına katılacak Körfez AK Parti İlçe yönetimi, gençlik ve kadın kolları üyeleri, il genel ve belediye meclis üyeleri ile köy ve mahalle temsilcileri katıldı. Aday adayı açıklama proğramına 157 kişiden 82’si katıldı. Aday adaylarının ise tamamı eş ve çocuklarıyla salonda yer aldılar.AKP Körfez İlçe’de Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Yunus Pehlivan, Engin Koyun, Ali Çakır, Öznur Gökkaya, İsmail Baran, Faruk Denli, Cihat Demirok ve Sinan Barış Kaya salonda yerlerini aldıktan sonra , divan seçimi yapıldı. Divana AKP Kocaeli İl Başkan Vekili Habib Aşı başkanlık yaparken, Kadın Kolları Başkanı Nesrin Duran, Gençlik Kolları Başkanı Kadir Alçı ve İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin seçildi.

8 ADAY ADAYI

Açılış konuşmasını yapan AKP Körfez İlçe Başkan Vekili Şaban Aydın, bir gün önce evrak eksikliği nedeniyle başvurusunu tamamlayamayan Aynur Vergili’yi dikkate almadan, 8 aday adayı olduğunu söyleyerek, ‘’ Aday adayı olmak yetkiye talip olmaktır. Bu nedenle cesaretinizden dolayı sizi tebrik ediyorum. Başımızı hiçbir zaman yere eğdirmeyen, başta Belediye Başkanımız Yunus Pehlivan olmak üzere tüm teşkilat yönetimine teşekkür ederim. Önümüzdeki süreçte her hareketimize dikkat etmeli, birbirinizi kötülemeden, kırmadan çalışmalısınız. İçi boş vaatler vermeyin, barış içinde yarış parolamız olmalı. Siyasi güveni sarsmadan, etnik kökenli, milliyetçilik üzerinden giderek oy aramayın. Hiçbir arkadaşımız diğeri için dargınlık ve küslük taşımasın’’ dedi.

PEHLİVAN,’’BU GÖREVE MAAŞ İÇİN TALİP OLUNMAZ’’

Daha sonra söz alan Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, hadislere yer verdiği konuşmasında  devrim sayılacak çalışmalara imza atıldığını belirterek, ‘’ 12 yıllık iktidar döneminde devrim sayılabilecek hizmetler yapıldı. Başvuru yapan arkadaşların yollarının açık olmasını diliyorum. Belediye başkanı maaşı her yerde kazanılabilir. Bu görevin bir de uhrevi bedeli vardır ve biz her gün bu bedeli ödüyoruz. Sevdiklerimizden ve zamanımızdan fedakarlıklar yaparak çalışıyoruz.

 Bir alimin verdiği karar cahilin vereceği 7o yıllık karara bedeldir. Hazreti Ömer, dağdaki çobanın kaybolan koyunundan bile sorumlu tutulacağını söylemiştir. Temayül’de arkadaşların vicdanlarına danışarak karar vereceklerine inanıyorum’’ dedi.

Daha sonra kura usulü ile diğer aday adayları sırayla kürsüye çıkıp kendilerine verilen 5’er dakikalık sürede aday adayı olma sebeplerini söyleyerek tanıtım yaptılar. İlk olarak kürsüden inen Yunus Pehlivan kura çekti ve Faruk Denli ‘ye sırayı verdi. Daha sonra da konuşmasını bitiren kürsüden inerken diğer konuşmacıyı belirledi ve sırasıyla İsmail Baran, Engin Koyun, Cihat Demirok, Ali Çakır, Öznur Gökkaya ve Sinan Barış Kaya  kendilerini tanıttılar.

 Kürsüye çıkan aday adayları kendilerini tanıtırken temayül yoklamasını hatırlatarak en iyi kararların verileceğini söylediler. Aday adaylarından Öznur Gökkaya, ‘’Bir mıh nalı, nal atı, at süvariyi düşürür. Sizlerin vereceği oylarda mermi gibidir’’ dedi. Engin Koyun ise konuşmasının bir bölümünde ilçe başkanlığına gelişini anlatırken, kendisine belediye başkanı diyince ‘’Allah söyletti’’ diyerek espiri yaptı. Toplantı aday adaylarının toplu resim çektirmesiyle bitti.

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817