banner2779
banner2752
banner2750

AKP’de birlik bozulmadı
 

Ak PArti’nin ilçe belediye başkan adayları ve aday adayları, bu sabah İmperial Park Otel’de bir araya geldi. Toplantıya aday gösterilmeyen mevcut belediye başkanlarından Şükrü Karabalık, Ziyaettin Akbaş ve Cengiz Kan’ın gelmemesi dikkatlerden kaçmadı. Öte yandan 6 ilçeye yeni başkan adayı olan Kartepe Belediye Başkan adayı Hüseyin Üzülmez, Körfez Belediye Başkan adayı İsmail Baran, Derince Belediye Başkan adayı Ali Haydar Bulut, Dilovası Belediye Başkan adayı Ali Toltar, Çayırova Belediye Başkan adayı Şevki Demirci ve Kandıra Belediye Başkan adayı Ünal Köken ve aday gösterilmeyen Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan katıldı.

ADAY ADAYLARI KATILMADI
Bununla birlikte toplantıda; tekrar başkan adayı gösterilen İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak yer aldı. Toplantıya aday adayı olan ancak aday gösterilemeyen birçok isim ise toplantıya katılmayanlar arasındaydı Toplantının ilk bölümü basına kapalı oldu. Ardından basına açılan kısımda Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, aday adaylarına ve adaylara seslendi.

BİZLER GÜÇLÜ OLMALIYIZ
Başkan Karaosmanoğlu, parti içindeki gerginliğe dokunarak kimsenin alınmamasını ve AKP’nin genel siyaseti için çalışmasını istedi. Karaosmanoğlu, “Bizim kimseye kötü manzaralar vermememiz lazım. Gönlü kara insanlar var. Karanlık olmadan gün açmıyor. Hepsi bizim için. Farklı manzaralardan ders alıyoruz. Bizim birbirimize ‘yuh’ dememiz kimleri sevindiriyor bunlara bakacağım. Dostumu ve düşmanımı bileceğim. Ben 30 Mart’taki seçimlerin oy grafiklerini hayal ediyorum. 2009’dan daha fazla oy alacağız. Yerel seçimlerde genel seçimlerden daha fazla oy alacağız. Biz güçlü olacağız ve maneviyatımızı güçlü tutarız. Eğer beni aday yapmasalardı daha çok sevinirdim. Şimdi bize düşen görev Kocaeli’den problem çıkarmadan güzel bir sonucu 13-0’ı almalıyız” dedi.

DEVİR MORAL DEVRİ
Alın teri dökülmesi gerektiğini ifade eden Karaosmanoğlu, fedakarlık yapılmasını isteyerek, “Ben aday olduğum dönemde ayağımda ayakkabı yoktu. Ama hamd olsun aldığımız görevlerin şimdi hakkını verdik. Şimdiye kadar emeği geçen herkesten Allah razı oldu. Bütün ilçelerdeki mahallelerdeki kardeşlerimiz gönüldaşlarımız var. Onlar bizden kardeşçe bir tavır istiyor ve onlar bundan moral alıyorlar. Bu yüzden günümüz moral devri ve sınavı kazanma devridir. Kimsenin yapamadığını yapmalıyız. Bu olgunluğu gösterdiğinizde karşılığını alırız. Bu yüzden Allah hepimizin yolunu açık etsin, kimse başımızı öne eğdirecek işler yapmasın. Gönlünüzü açın o zaman Allah onun bereketini verecek. Bir oyun dahi hesabını yapmalıyız” diye konuştu.

KAN İLE İLGİLİ DEĞİL
Daha sonra konuşan İl başkanı Civelek, “Daha önce 104 aday adayımızla böyle bir toplantı yaptık. Bu sefer adaylarımız belli oldu. 6 arkadaşımız değişti. Bu büyük bir değişim. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam edecek” dedi. Ardından toplantıya katılmayan Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan ile ilgili konuşan Civelek, “Kandıra’daki olaylar Kan ile alakalı değil. Ben gittiğimde 50 kişi vardı. Olaylar duygusal atmosferden oldu. Bunların çoğu provokatördü” diye konuştu. Toplantıya katılamayan belediye başkanlarıyla ilgili ise Civelek, “İnsanlar duygusal olabilir bunlar 3 vakte kadar düzelir. Atmosfer daha çok sıcak. Bugüne kadar hizmet eden arkadaşlarımıza teşekkür ederiz” diyerek konuşmasını tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751