Ali Bulaç Körfez'de Gündemdeki Konuları Değerlendirdi



Güncel iç ve dış meseleleri konu alan konferansın moderatörlüğünü Prof. Dr. Osman Özsoy yaptı.

Körfez Belediyesi Yarımca Kültür Merkezinde düzenlenen  etkinliğe; Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan ile eşi Ayşe Pehlivan, İl Genel Meclisi Üyesi  Ahmet Yağız, Kocaeli Vaizi Servet Yalçın,Ak Parti Kocaeli İl Başkan Yardımcıları Habib Aşı,Enver Alçık, Ak Parti Körfez İlçe Başkanı Engin Koyun, Körfez Belediye Başkan Yardımcıları Selattin Kabadayıoğlu, Musa Yüksel, İsa Taş, Mehmet Şendoğan, Yarpaş Genel Müdürü İsmail Baran, Körfez İlçe Sağlık Müdürü Arzu Aşı,Nüfus Müdürü Muazzez Aslan,  Gıda,  Tarım ve Hayvancılık Müdürü Semra Koşumcu, belediye meclisi üyeleri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

Özal Zehirlendi mi?
Son zamanlarda gündemde çokça yer alan 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümü ile ilgili sizce Özal zehirlenmişmidir? Sorusuna Ali Bulaç “Özal’ın vefatından altı ay sonra Korkut Beyle bir görüşmemizde bu konuyu konuştuk.Kendisi Turgut Özal’ın zehirlendiği kanısında.Biliyorsunuz Özal’a daha öncede suikast düzenlenmişti.Özal bunu kimlerin yaptığını biliyordu fakat açıklamadı.Özal’ın zehirlenmesi ile ilgili raporlar açıklanınca Ahmet Özal devletin koruma riski harekete geçti dedi.Bende Özal’ın zehirlendiğine inanıyorum.” Şeklinde cevap verdi.

Bulaç “Muhalefet Yine Ak Partinin İçinden Çıkar”
Özsoy’un Türkiye’de sağ parti oyları bölünmez ise sol partinin iktidara gelmesi zor gözüküyor, bu siyasi tabloyu nasıl değerlendiriyorsunuz? Sorusuna Bulaç “Türkiye’de maalesef ciddi bir muhalefet yok.Herhangi bir sınıfa yönelik yapılan siyaset partileri büyütmüyor.BDP Kürt milliyetciliği, MHP Türk milliyetçiliği yaptıkları için büyüme dinamikleri yok.CHP sosyal demokrat bir parti.Bunun gereği sosyal politikalar üretmesi gerekir.Üretemiyor.Özgürlüklerden yana olması gerekirken devlet refleksiyle hareket ediyor.Bunun için Türkiye’nin tamamını kucaklayamıyorlar.Sınıfa yönelik değil,değere dayalı siyaset yapmak gerekir” dedi.Muhalefet ihtiyacı tekrar Ak Partinin içinden çıkacağını belirten Ali Bulaç uluslar arası gözlemciler, siyaset bilimcilerin muhalefetin önümüzdeki seçimlerde de bir sıçrama yapamayacakları görüşünde olduklarını söyledi.

Anayasa Değişikliği Bu Dönem Olurmu?
 Çok önemli bir çalışmanın yapıldığını söyleyen Ali Bulaç Anayasa değişikliğinde partilerin uzlaşamayacakları görüşünde.Bulaç “Ak Parti başkanlık sistemini istiyor.CHP ilk üç maddede ısrarcı,MHP Türklük kavramında ısrarcı,BDP özerklik istiyor.Bu konularda partilerin uzlaşması zor gözüküyor. “dedi.Bulaç başkanlık sistemi ile ilgili şunları söyledi. “Aslında Başbakanın bu konu 1996’dan beri kafasında var.Şimdi Cumhurbaşkanını halk seçecek %60-65 oy aldığını düşünelim,hükümet de % 35-40 ile seçim kazandığını düşünürsek,yetki karmaşası çıkar.”Anayasa değişmez ise Kürt,Alevi ve azınlık sorunlarının çözülemeyeceğini söyleyen Bulaç kişinin etnik kimliğini ifade etmesi anayasal olarak engellenmemesi gerekir dedi.Gündemdeki bir çok konunun derinlemesine konuşulduğu ve yaklaşık iki saat süren programın sonunda konuşmacılar vatandaşların sorularını da cevapladı.


Programın sonunda Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, Ali Bulaç ve Prof. Dr. Osman Özsoy’a çiçek takdim etti.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817